Menu
  English

  Slokker Bouwgroep B.V. vestiging Breda

  Afstuderen in de bouwpraktijk van de toekomst

  Welkom in de inspiratieruimte van: Slokker Bouwgroep B.V. vestiging Breda

  Wie zijn wij 

  Zoek jij een leerzame stage bij een innovatief, bevlogen en strak georganiseerd bouwbedrijf? Dan komen we graag in contact met jou! 

  Slokker Bouwgroep maakt deel uit van de Slokker Groep, een familiebedrijf opgericht in 1935 en sindsdien uitgegroeid tot een speler van betekenis op de markt. Vanuit onze vestigingen in Almere, Amsterdam en Breda realiseren wij projecten in de sectoren woningbouw, onderwijs, zorg, commercieel, sport, renovatie en transformatie. Dit gebeurt op basis van diverse contractvormen. Steeds vaker zijn wij niet alleen de bouwer, maar ook verantwoordelijk voor het (technisch) ontwerp en het planmatig onderhoud van uiteenlopende vastgoedprojecten. 

  Wij bedrijven topsport in de bouw door te zorgen dat we de techniek tot in onze haarvaten kennen. We willen de allerbeste zijn in ons vak! Onze kernwaarden duurzaamheid, innovatie en kwaliteit komen vanuit onze maatschappelijke bevlogenheid. Wij blijven in ontwikkeling, met hart voor de toekomst en met de mens en het milieu centraal. 

  Een afstudeerstage bij Slokker is een ideale mogelijkheid om veel mensen te leren kennen, je netwerk op te bouwen en kennis te maken met de vele aspecten van de bouw- en vastgoedsector.  

  Potentiële afstudeeronderwerpen

  Houtbouw

  De bouw draagt bij aan de hoeveelheid ongewenste CO2 op de wereld en dat is slecht voor het milieu. Op dit moment wordt er grotendeels met beton, steen en staal gebouwd, waar bij de productie veel CO2 vrijkomt. Hierin is de bouw grotendeels onveranderd. Het CO2-probleem vraagt naar oplossingen om de hoeveelheid te reduceren. Een oplossing is het toepassen van hout. We zijn op zoek naar een afstudeerder die onderzoek gaat doen naar het toepassen van hout binnen de projecten van Slokker Bouwgroep vestiging Breda. Welk houtbouwsysteem is bijvoorbeeld het meest efficiënt in het verminderen van de CO2-uitstoot ten opzichte van traditionele bouwsystemen? En wat zijn de voor- en nadelen van dit houtbouwsysteem?

  We gaan uiteraard graag nader in gesprek met jou om dit verder vorm te geven. Er is ook ruimte voor eigen invulling / ideeën.

   

  BIM-werkwijze optimaliseren 

  Om de hoge kwaliteit die Slokker nastreeft in zowel het bouwproces als het te realiseren product te waarborgen, is BIM dé standaard binnen Slokker Bouwgroep. Door het BIM-model centraal te stellen als primaire informatiedrager, wordt alle informatie gecentraliseerd, is dit voor iedereen beschikbaar en reduceert het de diversiteit aan interpretaties.  

  We zijn op zoek naar een afstudeerder die onderzoek gaat doen naar hoe we BIM nog efficiënter kunnen inzetten binnen onze vestiging Breda. Dus hoe kunnen we onze huidige BIM-werkwijze optimaliseren? Wat zijn nu nog de inefficiënte onderdelen binnen het voorbereidings- en uitvoeringstraject en hoe kunnen we dit verbeteren? 

  We gaan uiteraard graag nader in gesprek met jou om dit verder vorm te geven. Er is ook ruimte voor eigen invulling / ideeën.