Menu
  English

  De Groot Installatiegroep

  Afstuderen in de bouwpraktijk van de toekomst

  Welkom in de inspiratieruimte van:De Groot Installatiegroep

  De Groot, een gedreven familiebedrijf

  Hoe vanzelfsprekend is stromend water, licht, gas en de brandveiligheid van een gebouw? De medewerkers van De Groot Installatiegroep werken dag in dag uit aan duurzame oplossingen voor vraagstukken op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en brandveiligheid.

  De verbinding van het sociale, maatschappelijke en economische aspect is onze kracht. Wij zijn een full service installatiebedrijf dat op maat gemaakte oplossingen biedt, ontwerpt, installeert en onderhoudt. De Groot Installatiegroep levert resultaat, hoe ingewikkeld de klus ook is. En we staan voor de kwaliteit van onze dienstverlening. Tegelijkertijd staan we voor het sociaal bewustzijn ten aanzien van onze medewerkers. Op ieder niveau in de organisatie is terug te zien dat wij onze verantwoordelijkheid in de maatschappij nemen.

  Wij werken slim samen, wij zijn De Groot!

  Werken aan de beste en slimste oplossingen

  De Groot Installatiegroep is een full service installatiebedrijf dat zich specialiseert op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en brandbeveiliging. Werken aan de beste en slimste oplossingen is onze passie en grote kracht.

   

  Duurzaam en transparant

  Dat kunnen we door continu in de beste medewerkers, nieuwste machines, gebouwen, technologieën, energiezuinige oplossingen en innovatieve ontwikkelingen te investeren.

  Van bestek tot service en onderhoud

  Opdrachtgevers worden totaal begeleid: van implementatie tot aan service en onderhoud van de installaties. Wij focussen op een integrale en toekomstgerichte oplossing. In de meeste gevallen start de opdracht met een bestekaanvraag vanuit de markt. Nadat het bestek ontvangen is en wij het eisenpakket met de opdrachtgever besproken hebben, werkt onze professional dit verder uit.

  Ook het zelf opstellen van een concept of het circulair bouwen behoort tot de mogelijkheden.

  Brandveiligheid als topprioriteit

  Brand in een bedrijfspand is voor de meeste ondernemers hun grootste nachtmerrie. Om dit te voorkomen is het van belang om systemen te installeren die tijdig de brand signaleren en zelfs de brandhaard direct kunnen bestrijden.

  Volledig op maat gemaakte beveiliging

  In overleg met de opdrachtgever ontwikkelen en installeren wij passende brandbeveiligingssystemen. Om te kiezen welk systeem het beste bij het pand past zoomen we in op de behoeften en het programma van eisen. Wij leveren en installeren gecertificeerde brandmeldinstallaties en zijn vervolgens verantwoordelijk voor het onderhoud en het technisch beheer.

  Aantal brandbeveiligingssystemen uitgelicht:

  Blussen met blusgas

  In bepaalde gevallen blussen we liever niet met water, maar maken we gebruik van blusgas. Op deze manier wordt de zuurstof in de brand gereduceerd zodat deze dooft zonder dat hier water bij wordt gebruikt. Deze manier van blussen komt vaak voor in computerruimtes of ruimtes waar gevaarlijke stoffen onder vergunning opgeslagen staan. Hiervoor werken we samen met externe specialisten op het gebied van blusgas.

  Sprinklerinstallaties

  De Groot Installatiegroep levert en installeert diverse oplossingen waarmee een beginnende brand zo snel mogelijk ontdekt en direct bestreden kan worden. De meest gekozen en bekendste optie is de sprinklerinstallatie. Een sprinklersysteem zorgt voor een snelle en effectieve bestrijding van brand. Bij activatie van een sprinklerkop komt onmiddellijk water vrij en krijgt de watervoorziening een signaal om meer water toe te voeren naar de geactiveerde sprinkler(s).

   

   

  Watermist

  Een watermistsysteem lijkt veel op een sprinklersysteem. Het zorgt ervoor dat waterdruppels opgesplitst worden tot microwaterdruppels waardoor het oppervlak van de druppels enorm vergroot wordt. Deze manier van brandbeveiliging wordt vaak toegepast in kantoorgebouwen, hotels en ondergrondse parkeergarages.

  Brandmeld

  In bijna alle branches zijn de eisen voor het melden van een brand wettelijk vastgelegd. Op basis van het gebruik van het pand gaan wij op zoek naar een passende oplossing voor de manier waarop de melding het beste gemaakt kan worden. Dat kan variëren van brandmelders die reageren op rook tot brandmelders die reageren op warmte of zelfs op licht.

  Brandmelders hebben eigenlijk een dubbele functie. Ze registreren een beginnende brand en geven tegelijkertijd een waarschuwingssignaal af. In het geval van brand is het de bedoeling dat het ontruimingsalarm afgaat en dat mensen zo snel mogelijk het gebouw verlaten.