Menu
  English

  Kokon Architectuur & Stedenbouw

  Afstuderen in de bouwpraktijk van de toekomst

  Welkom in de inspiratieruimte van: Kokon Architectuur & Stedenbouw

  Wie zijn wij?

  Hey, welkom bij Kokon!Als architectenbureau focussen wij op woningbouw, zorgbouw, stedenbouw en erfgoed. Door ons werk bouwen we mee aan inclusieve gemeenschappen voor nu en voor de toekomst. Deze maatschappelijke betrokkenheid zit in onze genen, al sinds de oprichting van Kokon in de jaren dertig houden wij ons bezig met sociaal design. 

  Wij geloven namelijk in sociaal duurzame ontwerpen, ontwerpen die individuele behoeftes van mensen met collectieve belangen van de samenleving verbinden. Alleen zo waarborgen we een toegankelijk ontworpen wereld waar ruimte is voor iedereen. 

  Met een divers team van 35 medewerkers ga je werken aan de meest uiteenlopende projecten, een perfecte manier om je portfolio uit te breiden. Van kleinschalige invullocaties tot grote transformatieprojecten en uitbreidingsplannen, aan afwisseling geen gebrek!  

  Veel van onze stagiairs blijven na hun stage aan als parttime medewerker om verder door te groeien. Daarnaast is het voor alle medewerkers mogelijk om hun ambities aan te geven, zoals het worden van teamleider of expert, om zo te kunnen groeien binnen Kokon. Het tonen van initiatief wordt hierin erg gewaardeerd. Een voorbeeld hiervan is Ronald, in 2022 afgestudeerd aan Bouwkunde op de Hogeschool Rotterdam en nu werkzaam als assistent ontwerper: Bekijk het artikel hier

  Bekijk hier onze nieuwspagina voor een indruk van de onderwerpen waar wij ons mee bezig houden.

  Onze ambitie

  Wil je werken aan een specifieke (afstudeer)opdracht of je als specialiseren in een bepaald programma of werkgebied? Speciale aandacht is erbinnen Kokonvoor zowel innovatieve projecten, zoals het parametrisch ontwerpen van woningen en zorgprojecten. Daarnaast zijn we bezig met een uitbreiding van de afdeling Erfgoed. Op het gebied van Stedenbouw en Architectuur zoeken we graan naar meer mogelijkheden om projecten te matchen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de United Nations. Daarnaast gaat de afdeling Techniek zich nog meer dan nu verdiepen in de mogelijkheden van de toepassing van BENG.  

  Kokon waardeert de inzet van het team en organiseert jaarlijks een excursie naar het buitenland, zo zijn we afgelopen jaar naar Madrid afgereisd. Daarnaast gaan we onze projecten in het echt bekijken, organiseren we lunchlezingen (waar je zelf ook mag presenteren) met lekker eten en hebben we een gezellige vrijmibo met tafeltennistoernooi. Geen idee is gek genoeg, vorig jaar heeft het team op eigen initiatief de estafettemarathon gerend.

  Lees het artikel hier 

  Een van onze meest in het oog-springende projecten van het moment is de Hendrik Baskeweg, een transformatie van twee grote galerijflats in Den Helder door middel van 3D-betongeprinte elementen. Het is het grootste 3D-betonprintproject ter wereld 

  Project Ons Dorp is een van de woningbouwprojecten die Kokon typeert. Op grote schaal de woonopgave invulling geven door het creëren van mooie wijken en prettige woningen voor de gemiddelde Nederlander. Saai? Absoluut niet, want zoveel mensen, zoveel wensen. Maar wij vinden altijd een manier om de verschillende behoeftes met elkaar te verbinden in een fijn ontwerp waar iedereen tevreden mee is:

  Bekijk meer projecten