Menu English

INCLUDED

Jouw stem is onze kracht

Toon:

Over INCLUDED

INCLUDED is een community die streeft naar een inclusieve Hogeschool Rotterdam. Het concept focust zich op het samenbrengen van de hogeschool door middel van collectieve kennis en connectie. INCLUDED slaat bruggen tussen wat men kent en nog niet kende. Tussen jou en een ander. Met het delen van verhalen, ervaringen en kennis krijgen we meer inzicht in elkaars belevingswereld, maar ook op onze eigen uitsluitingsmechanismen.

Zo kun je anderen inspireren en motiveren om ook eigen uitsluitingsmechanismen bloot te leggen en zichtbaar te maken. Het doel is om een olievlek te creëren die zich langzaam uitbreid. Zo zullen steeds meer mensen zich aansluiten bij de community en zich hard maken voor een inclusieve hogeschool.

Community

Als community geven we ruimte aan de ongehoorde verhalen van studenten en het studentengeluid gericht op inclusie, racisme en discriminatie én je thuis voelen binnen Hogeschool Rotterdam.

We willen zo het bewustzijn vergroten. Ook stimuleren we de dialoog om de afstand tussen elkaar te verkleinen en wederzijds begrip te creëren

Ambitie

We dromen van een school waarin iedereen zich welkom en thuisvoelt, ongeacht seksuele geaardheid, genderidentiteit en –expressie, seksuele geaardheid, beperking, uiterlijke kenmerken, neurodiversiteit, leeftijd, afkomst of religie. En waar acceptatie en diversiteit de boventoon voert.

Op lange termijn willen we groeien naar een community waarbinnen alle partners in Rotterdam en daarbuiten hun bijdrage willen leveren.

Wij hanteren 6 kernwaardes

Bewustzijn vergroten

Bewustzijn vergroten met verhalen, kennis en ervaringen over discriminatie en racisme. Op deze manier krijgt de community inzicht op hun eigen uitsluitingsmechanismen. Samen zorgen we voor een school waarin iedereen, ongeacht afkomst of identiteit, zich gezien en gehoord voelt.

Verbinding

Eén van de belangrijkste kernwaarden van INCLUDED is dat we verbindend zijn. We verbinden mensen met elkaar, we slaan bruggen tussen wat men kent en nog niet kende. Door onze verbindende waarde bundelen we de kennis en krachten van studenten om verandering te realiseren.

Dialoog

Stimuleren van de dialoog over diversiteit, racisme en discriminatie en je thuis voelen binnen Hogeschool Rotterdam. Met deze dialogen verkleinen we de afstand tussen elkaar en creëren we wederzijds begrip.

Ruimte geven

Met dit platform geven we ruimte aan studenten die zich niet gehoord of gezien voelen. Wij helpen hen bespreekbaar te maken wat zij vinden dat gezegd moet worden en zorgen dat hun verhaal gehoord wordt.

Empowerment

INCLUDED vindt het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de empowerment van studenten. Studenten zijn daarom 'in the lead' bij het creëren van content en bij het ontwikkelen en organiseren van programma's gericht op meer inclusiviteit binnen Hogeschool Rotterdam. Studenten krijgen hierdoor eigenaarschap en worden daarmee onderdeel van een gezamenlijke beweging met als wens een positieve verandering teweeg te kunnen brengen binnen de hogeschool.

Inclusief

We zijn allemaal anders en die verschillen mogen er zijn. Ieders persoonlijkheid voegt iets toe aan het geheel en maakt het totaal rijker. We streven bij INCLUDED naar een inclusieve school, waarin oog is voor diversiteit. We houden daarom in ons werk en onze uitingen rekening met diversiteit, en proberen altijd zo inclusief mogelijk te zijn in onze communicatie.

Je bent natuurlijk altijd vrij om met ons contact op te nemen. Stuur een mail naar INCLUDED@hr.nl

   team INCLUDED.

Ludmilla Molina, hoofdredacteur, l.a.r.molina@hr.nl
Ruud Vermaase, eindredacteur, r.f.vermaase@hr.nl
Asli Kosker, contentspecialist, a.kosker@hr.nl
Demi Hirschfeld, contentspecialist, d.b.hirschfeld@hr.nl

Sami Martins Ribeiro, eventmanager, s.martins.ribeiro@hr.nl

Studentenredactie

Mirthe de Haas, Haris Latic, Arson Sadhoe, Vigo Spruijt, Noa Tuininga, Rohini van de Sanden en Priscilla de Vries

   code of conduct.

INCLUDED is een intentionele plek waarin we de veiligheid van de deelnemers graag willen waarborgen. INCLUDED zet zich in om iedereen een veilige omgeving te bieden zonder intimidatie (harassment) ongeacht geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele geaardheid, beperking, lichaamstypes, uiterlijke kenmerken, neurodiversiteit, leeftijd, afkomst of religie. We tolereren geen enkele vorm van intimidatie. Ons doel is om iedereen te verbinden met elkaar.

Deze regels zijn van toepassing in alle INCLUDED-ruimtes, inclusief onze sociale-mediakanalen, reacties op onze website en op door INCLUDED gehoste evenementen. Iedereen die deze gedragscode schendt, kan door het team of andere vertegenwoordigers uit deze ruimtes worden verwijderd.

Code of conduct (pdf)

Deel jouw verhaal

INCLUDED is er voor en door studenten. Heb jij een idee, een onderwerp of jouw verhaal te vertellen dat past in onze community? Wil jij een persoonlijke kijk-, luister- of leestip delen voor iedereen die geïnteresseerd is in diversiteit en inclusie?

Voel je vrij en neem contact op met de redactie. We nemen dan contact met je op om je te helpen bij het uitwerken van jouw idee. Stuur een e-mail naar:

included@hr.nl

Meewerken

Bij het creëren van onze content willen we zo veel mogelijk werken met onze eigen studenten. Naast onze vaste studentenredactie, is het ook mogelijk om incidenteel iets voor INCLUDED te doen.

Heb jij een vlotte pen, maak jij mooie video's, ben je een goede fotograaf, maak je illustraties of organiseer je graag events? We kijken graag, samen met je, of we je ergens voor in kunnen zetten in onze community.

Laat het weten aan de redactie.