Menu English

Immersive Tech Week

27 november t/m 1 december

Immersive Tech Week 2023 was een groot succes. De Playground werd druk bezocht, er werd enthousiast gewerkt tijdens de Hackathon en de Student XR Awards werden uitgereikt aan aanstormende talenten op het gebied van immersieve technologie. Kortom er was weer veel te zien en te beleven. Hieronder doen we verslag van de verschillende onderdelen.

Toon:

Immersive Tech Week

De deuren naar de wereld van immersieve technologie stonden weer wagenwijd open tijdens Immersive Tech Week 2023. Het event bood een uniek kijk in de nieuwe ontwikkelingen rondom immersieve technologie. Er was van alles te zien, te horen en te beleven op het gebied van VR, XR, AR en meer.  

Hogeschool Rotterdam organiseerde in samenwerking met VRdays een programma voor studenten waarbij studenten zichzelf in de kijker konden spelen, kennis op konden doen en mee konden denken aan een betere en socialere wereld. Uit de challenges van de Hackathon kwamen verrassende resultaten zoals pictionary met haptische handschoenen en muziek maken in AR. 

De bezoekers van het event waren een mengelmoes van studenten, industrie en anderen geïnteresseerden. Had je als student een gratis kaart weten te bemachtigen, dan kon je naast het studentenprogramma het hele evenement bezoeken zoals over de beurs wandelen, workshops en lezingen volgen. Er was genoeg om je er een hele dag of je zelfs meerdere dagen te kunnen vermaken.

Bekijk de video hieronder om wat van de sfeer te proeven van de Immersive Tech Week 2023.

Wil je betrokken worden bij of op de hoogte blijven van de editie van volgend jaar? Meld je dan aan via deze link

Sjoerd Joosen schreef een uitgebreide special over de Hogeschool Rotterdam als kennispartner van deze editie Immersive Tech Week. Hier vind je het artikel.