Menu
  English

  Immersive Tech

  2024 – 2025

  Immersive Tech gaat over alle technologieën zoals Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR). De impact van deze technologieën is zeer divers en toepassingen zijn terug te vinden in trainingen, simulaties in bouw- en industrie, gezondheidszorg, cultuur en media. Hogeschool Rotterdam leidt studenten op om immersieve technologie op een innovatieve en verantwoorde manier in te zetten en te ontwikkelen binnen hun vakgebied.

  Toon:

  Kennisprogramma Immersive Tech

  In ons snel veranderende digitaliseringsdomein is veel te leren. Voor al onze opleidingen is het belangrijk om onze kennis van nieuwe technologie en ontwikkelingen in ons vakgebied actueel te houden en om samen te blijven verkennen of ons opleidingsaanbod nog aansluit bij de ontwikkelingen in het werkveld en in de samenleving. Binnen het thema Immersive Tech ontwikkelt CMI (Instituut voor Communicatie, Multimedia en Informatietechnologie) een kennisprogramma om kennis, ervaring en inzichten te delen onder studenten en medewerkers. In samenwerking met (externe) experts en andere Rotterdamse onderwijsinstellingen experimenteren en innoveren we met opkomende technologieën.

  Het programma

  • Maandag 27 mei 10.30 – 12.30 uur | Workshop 3D modeling advanced

  Tijdens deze workshop leer je meer advanced technieken met de 3D modeling software Blender. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werken met belichting, textures en rigging. 

  • Donderdag 30 mei 13.00 – 15.00* | Masterclass (PEX) Immersive Expert

  Tijdens deze masterclass wordt een externe expert uitgenodigd om te reageren op een interessant studentenproject. In dit geval staat het project ‘Platform for Empathic eXperience’ centraal. Naast de mogelijke toepassingen van het project wordt er ook gekeken naar de impact en ethische bezwaren van immersieve technologie

  • Maandag 3 juni 10.30 – 12.30 uur | Workshop VR development in Unity

  Tijdens deze workshop ga je aan de slag om een eerste applicatie te maken voor een VR headset.

  • Maandag 10 juni 10.30 – 12.30 uur | Workshop AR development in Unity

  Tijdens deze workshop maak je verschillende Augmented Reality (AR) applicaties voor een iOS- of Android smartphone met behulp van de software Unity. Denk bijvoorbeeld aan een face filter of marker-based AR game. 

  • Donderdag 22 augustus 10.00 – 17.00 | Scholingsdag Immersive Tech & Content

  Voor het nieuwe schooljaar start organiseren we een scholingsdag voor docenten van CMI en GLR. Het doel is om gezamenlijk een ‘immersieve miniproductie’ te maken. Een of meerdere experts worden betrokken om aspecten van XR te verkennen, zoals storytelling in XR, concept design, sound design, haptics etc.

  Vragen?

  Heb je een vraag over het programma? Stuur dan een mail naar immersivetechweek@hr.nl.