Menu
  English

  Rotterdam Mainport Institute

  Rotterdam Mainport Institute (RMI) biedt vijf bachelor opleidingen en een masteropleiding aansluitend op (inter)-nationale scheepvaart- en transportsector en het havenindustriële complex.

  Toon:

  Een uniek samenwerkingsverband

  Het Rotterdam Mainport Institute is onstaan uit een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam en het STC. Deze twee opleidingsinstellingen hebben de handen in een gesloten om een onderwijsinstituut op te zetten die zich focust op scheepvaart, scheepsbouw, havens, logistiek en procesindustrie.  

  Opleidingen 

  Het Rotterdam Mainport Institute biedt een unieke combinatie van opleidingen aan welke zich allemaal deels of geheel in de maritiem, chemische of logistieke sector begeven. Door de opleidingen binnen hetzelfde instituut te vestigen is er een grote verscheidenheid aan kennis aanwezig om studenten voor te bereiden op de toekomst.  

  Bachelor opleidingen   

  • Maritiem Officier [Voltijd - Versneld MBO4 traject] 
  • Maritieme Techniek [Voltijd]  
  • Chemische Technologie [Voltijd - Deeltijd] 
  • Logistics Management [Voltijd - Deeltijd] 
  • Logistics Engineering [Voltijd] 

  Master opleiding   

  • Shipping and Transport  [Voltijd - Deeltijd]

  Een gebouw met uitzicht 

  Het Rotterdam Mainport Institute is gevestigd in het gebouw van het STC aan de Lloydstraat in Rotterdam.  Vanuit de collegezalen kijk je uit over de havens, de stad en de Maas. Tijdens de colleges zien studenten de praktijk letterlijk voorbijvaren. Dé plek voor contextrijk onderwijs! 

  Faciliteiten Rotterdam Mainport Institute  

  Naast een fantastisch uitzicht over de havens, de Maas en de stad Rotterdam heeft het gebouw een grote verscheidenheid aan faciliteiten. Zoals het grootste zeevaart, haven en transportsimulatorenpark van de wereld.   Daarnaast zijn er verschillende werkplaatsen aanwezig en een Skillslab met 3D-printers, lasersnijmachines en een sleeptank. Ook krijgen studenten praktijkonderwijs en projectmatig onderwijs op de RDM Campus waar zich een proceshal en laboratorium bevindt. Ten slotte wordt er ook gebruik gemaakt van de praktijklocaties van het STC aan de Waalhaven.  

  Het Rotterdam Mainport Insitute werkt nauw samen met het bedrijfsleven en brancheorganisaties zodat de opleidingen aansluiten op de meest actuele nationale en internationale ontwikkelingen.