Menu English

Microcredentials

Een flexibele en persoonlijke manier van certificeren

Microcredentials zijn digitale certificaten waarmee je kunt aantonen dat je bepaalde vaardigheden of kennis hebt op NLQF-niveau. Je kunt ze behalen voor bijvoorbeeld het afronden van een cursus of traject tussen de 5 en 30 studiepunten. Microcredentials zijn beveiligd en te verifiëren door toekomstige werkgevers. Een soort micro-diploma's dus!

Toon:

Met microcredentials laat je zien wie je bent

en waar je toe in staat bent

Tijdens je professionele loopbaan kun je allerlei opleidingen en trainingen doen. Deze zijn vaak niet te herleiden naar een specifiek niveau. Onderwijs dat leidt naar microcredentials bestaat uit modules die een plek hebben in een bachelor of associate degree opleiding van het Instituut voor Lerarenopleidingen, Hogeschool Rotterdam. Hierdoor is het (NLQF) niveau van het geleerde geborgd.  Een behaalde microcredential kun je bijvoorbeeld delen op LinkedIn en een werkgever kan verfiëren of deze echt is. 

Maak een account aan

om je microcredentials in op te slaan

Wat is een microcredential backpack?

In je digitale backpack worden je microcredentials opgeslagen. Het is een dienst die gekoppeld is aan je persoonlijke eduID.

Wat is een eduID?

Een eduID is een digitale identiteit: een veilige digitale omgeving die losstaat van je onderwijsinstelling en levenslang bruikbaar is. eduID is betrouwbaar en je hebt altijd de controle over je gegevens en met wie je ze deelt.

Verdien je eerste microcredential

met de cursus "Ontwerpen van mbo onderwijs"

Verdien een microcredential door de cursus "Ontwerpen van mbo onderwijs" te doorlopen en de eindtoets succesvol af te ronden! Bij voldoende beoordeling van de eindtoets krijg je toegang tot de stappen die je moet doorlopen om de microcredential aan te vragen.

Meld je aan 

Of bekijk het volledige aanbod dat leidt naar een microcredential

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen