Menu English

Collegegeld 2023-2024

Er wordt onderscheid gemaakt tussen het wettelijk collegegeld en het instellingscollegegeld:

  • Wettelijk collegegeld: € 2.314,-
  • Instellingscollegegeld: € 12.688,-

Onder bepaalde voorwaarden kom je in aanmerking voor het wettelijk collegegeld. Check de regels en tarieven . 

Sommige studenten moeten het instellingscollegegeld betalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor studenten die al een masterdiploma hebben en studenten uit niet-EER-landen. Controleer de regels en tarieven.

Overige studiekosten

Voor de aanschaf van boeken, readers en ander materiaal moet je rekenen op een bedrag tussen de € 300,- en € 750,- per jaar.

Levenlanglerenkrediet

De leenfaciliteit 'levenlanglerenkrediet' is beschikbaar voor studenten in de leeftijd van 30-55 jaar, die een erkende opleiding in het hoger onderwijs doen en geen recht hebben op studiefinanciering.

Als masterstudent kun je hiervoor onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen. Eén van die voorwaarden is dat je college- of lesgeld niet wordt betaald door een andere persoon of instantie (zoals de werkgever).

Als je jonger bent dan 30 jaar, dan kom je alleen voor het krediet in aanmerking:

  • als je een diploma bezit van een hbo-bachelor of een universitaire master en je gaat nu een 2e opleiding doen aan hbo of universiteit.
  • als je een deeltijdopleiding gaat doen aan hbo of universiteit.

Je kunt in Mijn DUO een aanvraag indienen voor het levenlanglerenkrediet. Meer informatie over dit krediet, de voorwaarden en de aanvraag hiervan vind je op de websites van DUO en de Rijksoverheid.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen