Menu English

Mirjam de Bruijne

Docent Master Taalbewust Leren

Mirjam traint en ondersteunt al 20 jaar leraren en onderwijsteams bij curriculum- en lesmateriaalontwikkeling, de vormgeving van taalbeleid en professionalisering in taalgericht lesgeven.

Mirjam is geïnteresseerd in alles wat met taal, leren en onderwijs te maken heeft. Ze houdt ervan zich te verdiepen in nieuwe thema’s en vindt het interessant om samen te werken met mensen met een heel andere achtergrond en ervaring dan zijzelf – zoals leraren van technische vakken, mensen uit de zorg en het bedrijfsleven, of uit andere landen en culturen.

“Elkaars kennis en expertise verkennen en versterken, gezamenlijk ontwikkeling en beter onderwijs creëren, dat is waar mijn kracht ligt én wat mij motiveert.”

Mirjam studeerde Taal & Cultuurstudies in Tilburg, met als specialisatie Interculturele communicatie en NT2 (onderwijs Nederlands als tweede taal). Als leermiddelenontwikkelaar en onderwijsadviseur bij de CED Groep in Rotterdam kwam zij op scholen door het hele land en werkte ze mee aan projecten als de Robuuste aanpak Taal, Rotterdams en Utrechts TaalEffect en Taal in het Amsterdamse vmbo. Ook was zij auteur van Nieuwsbegrip, Leesdok en Nederlands in Uitvoering. De afgelopen drie jaar was zij lerarenopleider en docent taalgericht lesgeven bij Hogeschool Rotterdam.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen