Menu English

Master Management en Innovatie in maatschappelijke organisaties deeltijd

 • Duur en startmoment

  2 jaar, startmoment en precieze duur afhankelijk van lesplaats

 • Opleidingstype

  Deeltijd Master

 • Taal

  Nederlands

Met een Master Management en Innovatie in Maatschappelijke Organisaties ben jij de verandermanager die concrete vernieuwingen doorvoert met een beter maatschappelijk resultaat.

Juist nu is innovatie van essentieel belang in de maatschappelijke sector. Organisaties staan te springen om iemand die nieuwe wegen zoekt én vindt in het veranderende publieke domein. Wil jij die verandermanager worden die de strategische koersen zo kan beïnvloeden dat jouw organisatie verder kan? Tijdens deze master breid je je vaardigheden in het creëren van creatieve en vernieuwende oplossingen uit om tot een beter resultaat te komen. 

De Master Management en Innovatie in Maatschappelijke Organisaties is een professionele master. Dit betekent dat er altijd een directe relatie is met de beroepspraktijk.

Volgens de Keuzegids Masters 2022 beoordelen studenten deze master bovengemiddeld goed.

Samenwerking: Hogeschool Arnhem en Nijmegen en Hogeschool Rotterdam

De Master Management en Innovatie in maatschappelijke organisaties wordt aangeboden door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in samenwerking met Hogeschool Rotterdam. Informatie over de Master Management en Innovatie kun je ook vinden op de website van de HAN. Aanmeldingen voor de master lopen via de HAN.

Boost je carrière!
Past de Master Management en Innovatie in maatschappelijke organisaties bij de volgende stap in je carrière? Kom dan naar een van onze voorlichtingen! We bieden in zowel Rotterdam als Nijmegen voorlichtingen. Je kunt op elke locatie deelnemen aan de voorlichtingen.

Opbouw

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Werkwijze

De kracht van de opleiding is de verbinding tussen opleiding en de beroepspraktijk van maatschappelijke organisaties, zoals zorg- en welzijnsinstellingen, overheidsorganisaties, onderwijs en woningcorporaties. Sterker nog, jouw eigen werk staat centraal! De master levert concrete handvatten voor jouw beroepsuitoefening. Kennis uit de opleiding pas je direct toe op jouw eigen praktijk. Vanuit jouw eigen praktijkervaring breng je weer vraagstukken in om daar met je opgedane kennis meteen mee aan de slag te gaan. 

De (gast)docenten zijn zelf werkzaam in de beroepspraktijk. Het opleidingsprogramma anticipeert op nieuwe ontwikkelingen en biedt actuele inzichten en state-of-the-art kennis. Er wordt een beroep gedaan op je analytisch en oplossend vermogen. 

Een uitdagende omgeving

Naast het oefenen van je vaardigheden, verdiep je je kennis.  Wat je kunt verwachten zijn seminars, simulaties en practica, projecten, studieconferenties, workshops, managementgames, presentaties, intervisiesessies en best practices. Professionals uit uiteenlopende sectoren nemen deel aan de Master Management en Innovatie. Deze heterogeen samengestelde groep is voor jou dé kans om een netwerk van kwaliteit op te bouwen!

De Master Management & Innovatie in maatschappelijke organisaties is ook te volgen op de locatie van de HAN Nijmegen

De Master Management & Innovatie in maatschappelijke organisaties werkt samen met de HAN Nijmegen. Meer informatie over de werkwijze van deze master bij de HAN Nijmegen vind je hier.

Modulaire opbouw

Ontwikkel je kennis en vaardigheden in het tempo dat bij je past. Dat kan met de 8 modules waaruit de Master MMI is opgebouwd. Modules die inhoudelijk met elkaar samenhangen, maar die je in je eigen tempo kan volgen. Je kunt er ook voor kiezen om na 1 jaar even te stoppen met de opleiding en later verder te gaan met het tweede jaar. 

Betrokkenheid en begeleiding

We houden de omvang van onze groepen beperkt. In die kleinschalige opzet van de master is er op die manier veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Een docent-begeleider volgt nauwgezet de opdrachten die je in de praktijk uitvoert. Samen met medestudenten en jouw begeleider reflecteer je regelmatig op jouw ontwikkeling binnen de master.

Modules

Een korte beschrijving van de modules die je kunt verwachten
1 dag les per week
7 uren zelfstudie per week

Na je studie

Wat kun je doen na de opleiding?

Mastertitel

De kroon op jouw studie is de erkende graad Master of Arts (MA).

De master is geaccrediteerd door de van de NVAO (Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie).

Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

Vaardigheden

De opleiding is nauw betrokken bij de beroepspraktijk van maatschappelijke organisaties. Het opleidingsprogramma speelt proactief in op nieuwe ontwikkelingen en biedt nieuwe inzichten Je ontwikkelt je tot een volwaardige gesprekspartner op strategisch niveau. Dit zijn verder de vaardigheden die je leert:

 • samenwerking zoeken en benutten
 • jezelf profileren en presenteren
 • omgaan met krachtenvelden
 • strategie ontwikkelen en beïnvloeden
 • mensen motiveren en enthousiasmeren
 • politieke sensitiviteit ontwikkelen
 • innovaties onderzoeken, testen en implementeren.

Voordelen werkgever

Tijdens de Master Management en Innovatie in Maatschappelijke Organisaties ga je aan de slag met een case uit jouw eigen organisatie. De master staat daarnaast sterk in verbinding met de beroepspraktijk. De kennis en vaardigheden die je opdoet, zijn direct toe te passen. En dus ook voordelig voor jouw werkgever

MMI-studenten zijn afkomstig uit diverse maatschappelijke organisaties, zoals de gezondheidszorg, welzijn, jeugdzorg, buurtzorg, onderwijs, politie, brandweer, maar ook financiële organisaties. 

Je werkt aan een participatief interventie-onderzoek dat een vernieuwing of verandering brengt in je eigen organisatie. Je leert meer over interventieonderzoek en veranderkunde; onderzoek en interventie gaan dus hand in hand.

Met de professionalisering van jou als medewerker op masterniveau, haalt je werkgever kennis op hoog niveau in huis. Blijvende kennis.  In je studie word je immers voorzien van handvatten om de kennis te delen, zodat vraagstukken door de organisatie zelf kunnen worden onderzocht en opgelost.

Een medewerker met een mastergraad in de organisatie is een professional die in staat is complexe vraagstukken op te pakken. Masterstudenten zijn aanpakkers, willen zich verbreden en verdiepen in de praktijk en het vak aanscherpen en vernieuwen.

Je bouwt tijdens de opleiding een netwerk op van waardevolle contacten. Contacten waarmee je creativiteit en innovatiekracht meegeeft aan de organisatie.

Locaties

Waar ga je studeren?

Niet op zoek naar deze opleiding?

Kijk ook eens naar deze opties
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen