Menu English

Ronald Eijsberg

Kerndocent bij de specialisatie Kinderfysiotherapie

Ronald is een mensen mens. Het belangrijkste in zijn werk vindt hij de omgang met mensen. Dit zie je terug in de dingen die hij doet. Ronald is kinderfysiotherapeut en geeft daarnaast les bij onze specialisatie Kinderfysiotherapie. Vanuit zijn passie voor wielrennen is hij ook als fysiotherapeut betrokken bij een professioneel dames wielrenteam. “Als bijbaan” naar eigen zeggen.

"De specialisatie naar Kinderfysiotherapeut is de mooiste stap in mijn carrière geweest. Het werken met kinderen geeft mij plezier en energie."

"De beste stap in mijn carrière"

De stap naar Kinderfysiotherapeut is de beste stap in Ronalds carrière geweest. Het werken met kinderen geeft zoveel energie en voldoening omdat ze altijd zin hebben om naar de praktijk te komen en te oefenen. Dit is een groot verschil met de volwassenpraktijk. Daarnaast vindt hij het mooi dat je kunt meegaan in de belevingswereld van een kind. "Je bent zelf eigenlijk ook nog een beetje kind op zo'n moment." Als voorbeeld noemt hij een kindje dat ontzettend van draken houdt. Bij het uitzetten van een parcours, maakt hij daar een verhaal van draken omheen. Of neem een kindje dat voetbalgek is. In zo'n geval geeft hij schrijfoefeningen mee die over voetbal gaan. "Zo sluit je aan bij de belevingswereld van het kind en dat helpt bij zijn of haar motivatie waardoor je sneller je doel bereikt."

Expertise

Binnen de kinderfysiotherapie is Ronald gespecialiseerd in kinderen met gedragsproblemen en problemen met schrijfvaardigheden. Bij kinderen met gedragsproblemen moet je vooral denken aan autisme, ADHD en ADD. Hier horen vaak motorische problemen bij. Deze komen ook voor bij kinderen zonder deze gedragsproblemen, maar omdat Ronald zich hierin heeft gespecialiseerd weet hij goed met deze groep kinderen om te gaan.

Afwisseling in het werk

De afwisseling in het werk – in de breedste zin van het woord – noemt Ronald als groot pluspunt. Enerzijds is dit de afwisseling van werklocaties. Zo werkt hij – naast de hogeschool - in de fysiotherapiepraktijk zelf en op locatie bij verschillende scholen. Maar ook het werk als kinderfysiotherapeut is heel afwisselend. "Het ene moment zet je een parcours uit in de praktijk, het volgende moment ben je buiten aan het fietsen of voetballen om daarna aan een tafeltje de schrijfvaardigheden met een kind te oefenen."

"Ik wil studenten graag meegeven om het kind centraal te zetten en dus niet de ouder of de leraar. Dit is nodig om het kind gemotiveerd te houden. Zo bereik je veel sneller de doelen die je samen met het kind hebt opgesteld."

Specialisatie Kinderfysiotherapie

Na een tijd als fysiotherapeut in de volwassenpraktijk gewerkt te hebben heeft Ronald in 2011 de specialisatie Kinderfysiotherapie bij Hogeschool Rotterdam afgerond. Sinds die tijd is hij betrokken gebleven bij onze opleiding. Hij is gestart met het coachen van studenten, maar geeft inmiddels les, neemt assessments af en helpt bij het inhoudelijk vormgeven van studiehandleidingen. Een breed takenpakket waar hij in de loop der jaren in is gegroeid. Ronald vindt het heerlijk om in een team met enthousiaste mensen te werken die allen graag kennis willen overdragen aan de studenten.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen