Menu English

Joske van der Kruk

Over haar studie bij Hogeschool Rotterdam en de toekomst

Joske van der Kruk

Waarom ben je een master gaan volgen?

Vanaf jongs af aan wist ik eigenlijk al dat ik met kinderen wilde werken. Nadat ik afgestudeerd was als algemeen fysiotherapeut kwam ik er al snel achter dat ik werken met volwassenen niet zo motiverend vond. Ik haalde vooral energie uit de jongere patiënten. Daarom heb ik ervoor gekozen om een master te gaan doen. Bovendien weet ik dat een mastergraad je een voorsprong geeft op de arbeidsmarkt, dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Waarom heb je gekozen voor Hogeschool Rotterdam?

Ik had mij bij zowel Rotterdam als Utrecht ingeschreven. De specialisatie in Rotterdam is echter meer praktijkgericht. Omdat we een praktisch beroep hebben én ik weinig affiniteit heb met het doen van onderzoek, sprak Rotterdam mij meer aan. Daarom heb ik uiteindelijk – nadat ik voor beide specialisaties was toegelaten - voor Rotterdam gekozen. Dit ondanks het feit dat ik nu een stuk langer moest rijden.

"Ik vind het fijn dat de studie vrij praktisch is en we veel praktijklessen hebben."

Wat vond je fijn aan het studeren bij Hogeschool Rotterdam?

De sfeer op school is goed. Zowel onderling tussen de studenten als tussen de docenten en studenten. Ik weet niet hoe dit voor de rest van de hogeschool geldt, maar bij deze master was dat erg fijn. Daarnaast zijn de leraren laagdrempelig bereikbaar, denken ze goed mee in jouw situatie en zijn ze flexibel. In de Coronaperiode heb ik bijvoorbeeld een heel blok online kunnen volgen zonder problemen. Daarnaast vind ik het ook fijn dat de opleiding vrij praktisch is en dat we veel praktijklessen hebben.

Wat vond je minder fijn?

In sommige blokken heb je vooral les van dezelfde docenten. Aangezien docenten in de fysiotherapie vaak een eigen visie hebben, was dit soms lastig. Iets meer afwisseling van docenten en externen zou fijn zijn voor deze blokken. Zo kun je een bredere visie ontwikkelen. Daarnaast wordt er veel van je verwacht op de opleiding. Zo moet je een dag per week vrij houden voor school en een dag voor stage. Zo blijven er maar drie dagen in de week over om te werken. Dit is financieel best een uitdaging, zeker omdat de opleiding best prijzig is.

Wat verwacht je dat de master je gaat brengen?

Het heeft me al zoveel gebracht! Ik heb heel veel geleerd en blijf in de praktijk doorleren. Ik weet nog lang niet alles, maar heb wel een goed gevulde rugzak met alle bagage erin. En in de praktijk kan ik steeds een stukje van die rugzak uitpakken. Het mooiste wat het me heeft gebracht is dat ik bevoegd ben om met kinderen te werken!

Wat is de toegevoegde waarde voor je beroep?

Eigenlijk heel simpel; het werken met kinderen, want zonder master kun je niet met kinderen werken. Daarnaast heeft het wetenschappelijke aspect echt een toegevoegde waarde. Er is niet veel evidentie in ons vakgebied. Daarom is het belangrijk om – zo veel als mogelijk - wetenschappelijk onderbouwd te werken. Dat gebeurt momenteel echt te weinig. Ik hoop dat wij dit gedeeltelijk kunnen veranderen!

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen