Menu English

Bianca Duifhuijsen

Over haar studie bij Hogeschool Rotterdam en de toekomst

Bianca Duifhuijsen

Waarom ben je een master gaan volgen?

Ik ben een master gaan volgen voor verdere verdieping en omdat ik denk dat het in de toekomst belangrijk is om een mastertitel te hebben. Ik heb eerder Manuele Therapie gedaan om mijzelf te specialiseren als fysiotherapeut. Later besefte ik dat ik graag met kinderen wil werken, daarom ben ik ook de specialisatie Kinderfysiotherapie gaan doen. Deze combinatie is uniek en voor mij perfect!

Waarom heb je gekozen voor Hogeschool Rotterdam?

Mijn bacheloropleiding Fysiotherapie heb ik hier gevolgd en daar was ik tevreden mee. Ik kreeg kwalitatief onderwijs en de leraren waren enthousiast en goed benaderbaar. Daarnaast woon ik in Vlaardingen waardoor het qua reisafstand voor mij goed te doen is. Daarmee was het een logische keuze om mijn master ook in Rotterdam te gaan volgen. Met als pluspunt dat Rotterdam een ontzettend leuke stad is.

“Als student word je gehoord. De opleiding vraagt om feedback, waarmee ze de opleiding blijven verbeteren.”

Wat vond je fijn aan het studeren bij Hogeschool Rotterdam?

Het studeren hier heb ik ervaren als een fijne tijd. Ik heb goed en persoonlijk contact met de docenten van Kinderfysiotherapie en vind het prettig om met ze te kunnen sparren over bepaalde zaken. Je merkt dat ze zich enorm inzetten voor de specialisatie. Naast het lesgeven, zijn ze ook nog werkzaam in de praktijk. Hierdoor zijn ze goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en praktische zaken. Verder vind ik het fijn dat er naar je geluisterd wordt als student. Ze vragen om feedback, waarmee ze de studie blijven verbeteren. Je wordt dus echt gehoord.

Wat vond je minder fijn?

Op de locatie van de studie is de klimaatcontrole niet optimaal. Hierdoor is het vaak te warm in de lokalen.

Wat verwacht je dat de master je gaat brengen?

Het werken met een hele andere doelgroep dan voorheen, namelijk kinderen. Hierdoor geniet ik weer volop van mijn werk, want met kinderen werken is leuk, gevarieerd, uitdagend en nooit saai! Daarnaast geeft het me ook een nieuw netwerk van collega's om mij heen.

Wat is de toegevoegde waarde voor je beroep?

De combinatie van kinderfysiotherapie en (kinder)manuele therapie is redelijk uniek. Hierdoor heb ik vanuit verschillende invalshoeken inzichten en kan ik meerdere behandelmogelijkheden toepassen. In de regio Vlaardingen/Schiedam/Rotterdam wil ik met verschillende disciplines en specialisten contact leggen om gezamenlijk kinderen te kunnen behandelen.