Menu English

Toelatingsvoorwaarden

Ben je toelaatbaar?

Jaar 1 en 2: Associate degree

De eerste twee jaar volg je de deeltijd Associate degree Engineering of Smart Technology. Om te kunnen starten met de opleiding, moet je daarom aan de toelatingsvoorwaarden en werkeisen voldoen van de Associate degree die je gaat volgen. 

Ook als je in het bezit bent van een technisch (of aanverwant) Ad-diploma dat je bij een andere (hoge)school behaald hebt, kun je bij ons terecht in jaar 3 van de deeltijd bachelor Werktuigbouwkunde.

Jaar 3 en 4: bachelor

In het derde en vierde jaar volg je de deeltijd bachelor Werktuigbouwkunde. Om te kunnen starten met het derde jaar van de bachelor, moet je eerst de Associate degree succesvol hebben afgerond. Daarnaast geldt de volgende werkeis: 

  • Wenselijk is minimaal 2 jaar (technische) werkervaring.
  • Je aanstelling is voor minimaal 24 uur per week in de (technische) sector. Dit is relevant voor de projecten die je in de praktijk doet, zodat je deze op niveau kunt doen, inclusief je afstudeeropdracht.

Voorlichtingsbijeenkomst en intakegesprek

In het voorjaar vindt er altijd een voorlichtingsbijeenkomst plaats voor de doorstromers vanuit de Ad deeltijd naar jaar 3 en 4 van de deeltijd Werktuigbouwkunde. Daarin kijken we onder meer naar je werksituatie en werkervaring en of je genoeg tijd vrij kunt maken om te studeren. Tijdens de bijeenkomst word je uitgebreid geïnformeerd en kun je ook je vragen stellen. Ook krijg je een persoonlijk intakegesprek. Heb je nu al dringende vragen? Stuur dan een e-mail met je vraag/vragen naar de Studieloopbaancoach (SLC) van de bachelor deeltijd Werktuigbouwkunde: Betty Molt, e.a.molt@hr.nl