Menu Zoeken English

Werken met staalconstructies in Ethiopie

Ethiopian Steel Profile and Building Plc.

Vereenvoudigen van het ontwerpen van staalconstructies in een staalprofielwalserij in Debre Zeit in Ethiopië.

Vraagstelling

De Ethiopian Steel Profile and Building Plc. (ESPBC) is een staalwalserij in Debre Zeit waar van rollen staal profielen en dakplaten gefabriceerd worden. Van deze halffabricaten worden loodsen gemaakt. Omdat er niet altijd vakkundig in elkaar gelast kan worden, wil het bedrijf loodsen aanbieden die met boutverbindingen in elkaar gezet kunnen worden. Ook wilde de ESPBC de berekeningen beter laten doen. Als afstudeeropdracht maakte Gerco de Bakker een ontwerp voor de loodsen die verkocht gaan worden en daar waren ook berekeningen voor nodig.

Aanpak

Gerco heeft de berekeningen voor de nieuwe staalprofielen opgezet. Deze maakte Gerco met een programma in Excel. De verkopers kunnen in dat programma de afmetingen van een loods invoeren waarna het ontwerp eruit komt.

Resultaat

De berekeningen voor de staalprofielen verlopen nu volgens de Ethiopische en Europese normen. Het is dus eenvoudiger om uit te rekenen welke profielen er nodig zijn voor een bepaalde loods. Deze zijn dus veiliger en eenvoudiger te bouwen, met boutverbindingen i.p.v. lassen. Naast de reguliere opdracht heeft Gerco ook nog een watertoren ontworpen en gebouwd, auto’s gerepareerd en Ethiopische werknemers ook nog leren lassen met draad.

Opleiding(en)

  • Werktuigbouwkunde

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

Gerco de Bakker

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen