Menu English

Quadcopter

Hogeschool Rotterdam

Ontwerp en bouw van een quadcopter met een automatisch gericht blijvende camera, die zijn beelden naar tablet of mobiele telefoon stuurt.

Vraagstelling

Studenten van de minor Mechatronica moeten een constructie kunnen ontwerpen, de besturing programmeren en de elektronica aansluiten. Deze keer was de opdracht het ontwerpen en bouwen van een quadcopter met camera, die vervolgens de beelden doorstuurt naar een mobiele telefoon of tablet.

Aanpak

De opleiding stelde € 300 beschikbaar. Omdat de studenten een grotere quadcopter wilden maken met meer mogelijkheden voor de toekomst, hebben ze extra sponsering gevonden. Onderdelen zijn CNC-gefreesd en lasergesneden. Arduino's zijn geprogrammeerd o.a. met een standregeling van de camera.

Resultaat

Het eindproduct voldoet ruimschoots aan de eisen (8 minuten vliegtijd in plaats van 4). Voldoende draagkracht en het verzenden van beelden naar tablet of telefoon. De op afstand bestuurbare Quadcopter vloog rondom Hogeschool Rotterdam!

Opleiding(en)

  • Elektrotechniek
  • Werktuigbouwkunde

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Arjan Brand, Alexander van der Broek, Dexter Esajas, Fabian Gouwens, Farid Hajji, Ricky van Kampen

Begeleider(s)

Jos van Kempen

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen