Menu English

Beroepen

Wat kun je doen na de opleiding?

Na het afronden van je opleiding kun je voor jezelf beginnen of bij een bedrijf of instelling gaan werken in het verlengde van je gekozen studierichting.

Bekijk de uitleg van een aantal beroepen:

Advertiser

De Willem de Kooning Academie is de enige kunstacademie in Nederland met een major in Advertising. De academie leidt je op tot een advertiser van de toekomst met een sterk gevoel voor concept. Je bent de spin in het web, de link tussen opdrachtgevers en ' creatieven'. Je kunt je goed inleven in de wereld om je heen, bent communicatief sterk en werkt graag in teamverband. Verder heb je feeling voor marketing en trends binnen de kunsten en de maatschappij. Dit alles gebruik je om de communicatie rondom een merk te versterken.

Animator

Je maakt animaties voor bioscopen, (kinder)televisieseries, games, interactieve applicaties en apps, commercials, simulaties, leaders van televisieprogramma's en voorlichtingsfilms. De verschijningsvorm is uiteenlopend: van traditionele 2D animatie in klassieke tekenfilms en 3D computertechnieken tot stop motion en digitale cut-out.

Audiovisueel ontwerper

Je maakt one minutes, shorts, audiovisuele installaties, internet virals of autonome, audiovisuele producties, zoals beeldstudies voor een videowall of VJ beeldmateriaal. Je werkt aan opdrachten die deels vanuit een "opdrachtgever" komen en deels vanuit een eigen fascinatie.

Grafisch ontwerper

Een grafisch ontwerper geeft vorm aan informatie in tekst en beeld via media. Je inventariseert, je analyseert en je ordent informatie. Je selecteert, je redigeert, je manipuleert of je maakt zelf beeld. Je gebruikt, bewerkt, schrijft tekst en geeft vorm aan typografie. Je zet technieken in en voor zowel traditionele (print)media alsmede voor de nieuwste crossmediale technologische ontwikkelingen. Dit alles zet je voortdurend in om tot een eigenzinnig, artistiek en communicerend product te komen.

Illustrator

Naast de traditionele printmedia, zoals boeken en tijdschriften, word je ook gevraagd voor het visualiseren van infographics, games, apps, animaties, educatiemiddelen, kleding, producten, verpakkingen, interieurs, festivals, evenementen en decors. De enorme groei van de digitale media en de behoefte aan beelden creëren een steeds groter werkveld voor een nieuwe creatieve- en innoverende groep illustratoren.

Modeontwerper

Bij modevormgeving reflecteren ontwerpers vanuit een creatieve en kritische visie op de actuele ontwikkelingen in het modevak en de maatschappij. Je moet trends kunnen benoemen en ontdekken, je leert in te spelen op de marktbehoeften van de consument, je ontwikkelt een eigen visie en handschrift voor het modevakgebied, je onderzoekt vorm, kleur en materiaal en je ontwerpt concrete kledingstukken en collecties.

Productontwerper

Je bent als product designer een teamspeler, die vanuit een eigen (artistieke) visie een innovatieve bijdrage levert aan productontwikkeling en vormgeving voor een specialistische en generalistische markt. Je ontwikkelt het vermogen om vanuit je eigen artistieke visie innoverende productconcepten neer te zetten en te bewerkstelligen.

Ruimtelijk ontwerper

Als ruimtelijk ontwerper richt je je op de bebouwde omgeving, op binnen-en buitenruimtes op kleine en grote schaal. Het is een discipline waarin cultureel en artistiek bewustzijn, sociale betrokkenheid, economische verantwoordelijkheid en technisch inzicht op een creatieve wijze samenkomen.