Menu English

Proeflessen opleiding Technische Informatica

Ben je benieuwd waar de lessen over gaan tijdens de opleiding? Bekijk dan de onderstaande video's met de online lessen.

Wiskunde

Deze online les wiskunde gaat over dimensies en het begrip 'lengte'. Na afloop van deze les weet je hoe Pythagoras zijn beroemde meetkundige stelling bewees. Hoe je met deze stelling 'lengte' kunt definiëren in de 3e en 4e dimensie. En je maakt kennis met het gebruik van de 4e dimensie in een grafische kaart om snelle beeldverwerking te realiseren zoals in games. Ook krijg je informatie over wiskunde bij de opleiding Technische Informatica. Bekijk de informatie en adviestaak die je kan bekijken als voorbereiding op het vak wiskunde.

Elektronica

In deze online les elektronica leer je in detail hoe een diode werkt. Ook maak je kennis met de werking van de transistor en weet je na afloop van deze les hoe je door meten kunt bepalen wat voor transistor je in handen hebt en of hij nog heel is. Bekijk ook nog even het schema elektronica. Deze les geeft een goed beeld van het instap-niveau elektronica van de opleiding Technische Informatica.

Programmeren

Onderwerp van de online les programmeren is de vervaardiging van een natuurkundig correcte realtime computersimulatie; een maanlander. Je leert hoe je een simulatie kunt opbouwen uit verschillende objecten, die zelfstandig berekenen hoe ze zich gedragen en hoe ze op het beeldscherm verschijnen. Om het programma te kunnen draaien heb je de programmeertaal Python 3.8 (of hoger) nodig. Deze kun je gratis kunt downloaden op www.python.org. Bekijk de volledige broncode van de simulatie. De gebruikte afbeeldingen zie je hieronder. Deze online les geeft een realistisch beeld van het niveau waarop programmeren in jaar 1 wordt gegeven. 

afbeeldingen proefles programmeren

 afbeeldingen proefles programmeren afbeeldingen proefles programmeren 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen