Open dag Social Work

Voltijd Bachelor

Blijf je je verwonderen over mensen en hun gedrag? Ben je nieuwsgierig en wil je iets voor hen betekenen? Zie je kansen voor mensen om meer zelfstandig en meer samen te leven? Volg dan Social Work! Op deze pagina zie je verschillende mogelijkheden om kennis te maken met ons.

Bij Hogeschool Rotterdam kun je eerst online kennismaken met deze opleiding door mee te doen met een online voorlichting, opleidingsvideo's te bekijken of vragen te stellen aan studentambassadeurs. Wil je nog meer weten? Kom dan naar de open dag op locatie om sfeer te proeven en proeflessen te volgen. (Er is geen voorlichting op locatie.)

Online presentatie

Voorlichting Social Work

In deze online presentatie vertelt docente Tine van Duijn je meer over de inhoud van de opleiding Social Work aan Hogeschool Rotterdam. Het is handig om deze presentatie te kijken voorafgaand aan jouw bezoek aan onze open dag op locatie.

Voorlichtingsactiviteiten

Kies je moment en meld je aan

Sfeerbeelden open dag

Bekijk de video en proef de sfeer

We hopen je op onze open dag op locatie Museumpark live te zien! Docenten en studenten staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden! Volg de proeflessen, ga in gesprek met alumni en volg interessante workshops om een goed beeld te krijgen van de opleiding Social Work. Tot dan!

Vraag het onze studenten

Over de keuze voor de opleiding en het studeren bij de hogeschool

Samen staan we sterk

Social Work volgens Naomi

Waarom heeft Naomi voor Social Work gekozen en hoe heeft de opleiding haar kijk op de wereld veranderd? Wat betekent erbij horen, als student maar ook als toekomstig social worker? Wat betekent Social Work voor Naomi, voor haar medestudenten en docenten?

Je hoort en ziet het allemaal in dit filmpje!

Sociaal werk: cruciaal beroep

Sociaal werk staat op de lijst van cruciale beroepen. Het werk dat sociaal werkers doen is vaak onzichtbaar voor de media maar onmisbaar voor de samenleving. Samen met vrijwilligers zoeken zij naar oplossingen zoals een maaltijdservice of een belcirkel voor ouderen, zij blijven in contact met mantelzorgers en helpen wijkbewoners die kampen met eenzaamheid, een vechtscheiding etc. Eric van der Burg, voorzitter van Sociaal Werk Nederland, brengt dit in deze reclamespot mooi onder woorden. Sociaal Werk Nederland is de brancheorganisatie voor het sociaal werk in Nederland.