Menu English

Sensorsok voor diabetici

Care to Move

Onderzoek naar mogelijke preventie van diabetesvoeten, en ontwerpen van een prototype van een sensorsok voor preventie van wonden bij diabetesvoeten.

Vraagstelling

Ontwerp en onderzoek een prototype van een device ter preventie van wondvorming bij diabetici met neuropathische voeten.

Aanpak

Voor de beantwoording van de vraagstelling hebben wij onderzoek gedaan naar factoren van wondvorming, grenswaarden van wondvorming en mogelijke sensoren die deze grenswaarden zouden kunnen meten. Voor ons onderzoek hebben wij gebruik gemaakt van literatuurstudie, interviews en een marktonderzoek. Daarnaast hebben we een start gemaakt met het ontwikkelen van een draagbaar prototype.

Resultaat

Het resultaat van dit project is de oplevering van een schoen die temperatuur, vocht en druk onder de voet kan meten. Daarnaast hebben we een rapport opgesteld met daarin de bevindingen van ons onderzoek. Tevens staan hier aanbevelingen in beschreven voor een vervolgonderzoek. De opdrachtgever weet nu welke vervolgstappen hij moet zetten en kan een volgende projectgroep voorzien van informatie.

Opleiding(en)

  • Gezondheidszorgtechnologie
  • Ergotherapie
  • Medische Hulpverlening
  • Fysiotherapie
  • Verpleegkunde

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Edwin Babtiste, Cora Buijk, Christiaan Dhondt, Eline Eindhoven, Sebas Lacroix, Rik Snel, Jon de Vries, Quinten Wolff

Begeleider(s)

Ronald van Gils, B.A. de Jong

Downloads