Menu English

Primair progressieve afasie

Vlietland Ziekenhuis, Schiedam

Een kwalitatief onderzoek naar het best beschikbare bewijs voor logopedische anamnese, onderzoek en behandeling.

Vraagstelling

Waaruit bestaat het best beschikbare bewijs voor logopedisch onderzoek en behandeling van alle vormen van primair progressieve afasie (PPA)?

Aanpak

Het best beschikbare bewijs bestaat uit de overlap van drie componenten, te noemen: wetenschappelijk bewijs, wensen/ervaringen van patiënten en de expert opinion. Door het verzamelen van deze gegevens aan de hand van literatuuronderzoek en kwalitatief onderzoek (interviews), is er getracht het best beschikbare bewijs voor logopedische anamnese, onderzoek en behandeling te inventariseren.

Resultaat

Het onderzoek resulteerde in vijf aanbevelingen gericht op: classificatie PPA, behandelintensiteit, beëindiging behandeling, richtlijn PPA, mantelzorger. Aangezien er geen logopedische richtlijnen bestaan omtrent PPA, is deze scriptie een eerste handvat voor logopedisten om aan de slag te kunnen gaan met patiënten met PPA.

Opleiding(en)

  • Logopedie

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

Rianne Brinkman, E. Legierse

Begeleider(s)

Lisette de Vrij-van Delft 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen