Menu Zoeken English

Studiekosten

Aan welke kosten moet je denken?

Collegegeld

Als je in het hoger onderwijs studeert, betaal je ieder jaar collegegeld. Hierbij maken we onderscheid tussen wettelijk collegegeld en instellingscollegegeld.

In 2020-2021 bedraagt het wettelijk collegegeld voor een:

  • deeltijdopleiding € 1.770,- of € 885,-*

Onder bepaalde voorwaarden kom je in aanmerking voor het wettelijk collegegeld. Bekijk alle regels en tarieven of bepaal met behulp van de Collegegeldwijzer welk tarief op jouw situatie van toepassing is.

* Kom je in aanmerking voor het wettelijk collegegeld en start je in studiejaar 2020-2021 voor het eerst met een Associate degree of bacheloropleiding, dan wordt het collegegeld in het eerste jaar gehalveerd (in 2020-2021 betaal je dan € 885,- in plaats van € 1.770,- voor een deeltijdopleiding). Bij opleidingen op het gebied van onderwijs gaat het om de eerste twee jaar. Op de website van de Rijksoverheid en in de infographic vind je alle informatie en de voorwaarden. Lees ook de veelgestelde vragen.

Studenten uit niet-EER landen betalen instellingscollegegeld. Ook studenten die al in het bezit zijn van een hbo- of wo-diploma betalen voor de meeste opleidingen instellingscollegegeld.

Bekijk de regels en tarieven of bepaal met behulp van de Collegegeldwijzer welk tarief op jouw situatie van toepassing is.

Overige studiekosten

Voor de aanschaf van boeken, readers en andere leermaterialen moet je bij deze opleiding rekenen op een gemiddeld bedrag tussen de € 300,- en € 1.000,- per jaar.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen