Menu English

“Het beheersen van de Engelse taal is een pre”

Nathan van de opleiding Informatica

Aan een nieuwe opleiding beginnen is altijd spannend, er komt veel op je af: wennen aan het onderwijs, nieuwe studiegenoten leren kennen en les krijgen in een groot gebouw. Op een bepaald moment weet je: ik kan dit en ik voel me hier thuis. Je gaat dan zelfs nadenken over de volgende stap: jouw toekomst na je studie. Nathan van de opleiding Informatica zit in het derde jaar en vertelt hoe hij het studiekeuzeproces en de eerste periode van de studie heeft ervaren.

Opleiding matcht met mijn hobby’s

Nathan: “Eerst deed ik de opleiding Technische Informatica op Hogeschool Rotterdam, maar wegens motivatieproblemen heb ik het helaas niet gehaald. Met de hulp van school en de open dagen kwam ik de studie Informatica tegen.

Ik werd zo enthousiast over Informatica omdat ik het gevoel kreeg mijn droom met deze studie te kunnen verwezenlijken. Namelijk het maken van een klimaat in een gesloten ruimte. De opleiding matcht ook goed met mijn hobby’s. In mijn vrije tijd houd ik van lezen, puzzelen, programmeren (meer bedoeld om te spelen dan leren) en sporten. Hierdoor was ik wel gemotiveerd en haalde ik jaar 1.

Onderzoeken en puzzelen

Informatica lost problemen op. Super handig, maar je moet dit wel leuk vinden. Dus houd jij van puzzelen, onderzoeken, techniek en samenwerken? Dan voel je je zeker thuis bij de opleiding Informatica! Ik wil je wel meegeven om dit nog eens te toetsen bij onze studentambassadeurs. Zij helpen je graag!

Het beheersen van de Engelse taal is een pre

Vaak denken studiekiezers dat wiskunde heel belangrijk is bij de opleiding, maar dat valt best mee! Het zit subtiel verwerkt in de problemen en/of oplossingen. Wat wel heel belangrijk is, is het beheersen van de Engelse taal. Je hoeft geen specialist te zijn, maar de meeste vakken worden in het Engels gegeven. Je went eraan en je wordt vanzelf beter in Engels.

Na mijn studie

Met mijn diploma op zak ga ik werken bij een bedrijf dat de focus legt op techniek in de landbouw. Hier ga ik mij in specialiseren en groeien tot het maximale. Hierna stap ik over naar een bedrijf dat zich meer richt op mijn droom of start ik mijn eigen bedrijf om mijn droom te realiseren.”

Meer weten over deze opleiding?

Ga naar de opleidingspagina

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen