Menu English

De Rotterdamse Zaak

Gemeente Rotterdam en Hogeschool Rotterdam

Noodlijdende ondernemers kunnen bij dit LeerWerkbedrijf terecht voor advies en ondersteuning op financieel en commercieel gebied.

Vraagstelling

De Gemeente Rotterdam heeft in 2010 een onderzoek gedaan naar het verdienmodel van Rotterdamse ondernemers. Hieruit is gebleken dat een groot aantal ondernemers in Rotterdam onder de armoedegrens leeft. Hogeschool Rotterdam biedt door samenwerking met Gemeente Rotterdam een helpende hand aan deze ondernemers: het leerwerkbedrijf De Rotterdamse Zaak (DRZ). Bij DRZ kunnen noodlijdende ondernemers terecht voor advies en ondersteuning op financieel en commercieel gebied.

Aanpak

Bij DRZ begeleiden en adviseren studenten, onder begeleiding van docenten, ondernemers op administratief gebied om hun uitzichtloze situatie perspectief te bieden. Het leerwerkbedrijf werkt samen met het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ), het Ondernemershuis Zuid (OHZ) en het Ondernemersklankbord (OKB). DRZ biedt hulp aan ondernemers die door omstandigheden in de problemen zijn geraakt. Studenten helpen de ondernemer met het opstellen van financiële gegevens en geven ondersteuning tijdens het traject. Het OKB ondersteunt RDZ tijdens het proces en fungeert als klankbord voor de studenten.

Resultaat

In 2012 kregen 70 ondernemers concrete ondersteuning. In 2013 loopt dit aantal naar verwachting op tot 200 ondernemers. Er participeren op dit moment studenten van de instituten IFM (financieel) en COM (commercieel) in het leerwerkbedrijf. In de toekomst zullen er studenten aangetrokken worden van instituten uit andere sectoren. Op deze manier zal er binnen DRZ een kern gecreëerd worden van studenten die samen over de kennis en skills beschikken om zo veel mogelijk servicelijnen aan te bieden.

Opleiding(en)

  • Bedrijfseconomie
  • Small Business and Retail Management

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Nadia El gharbaoui, Fleur van Hilst, Dragan Jusufovic, Ton Kok, Mitchell Veenendaal

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen