Menu English

Een verhaal van een student

Over de het vak ergotherapie

Hoi allemaal! Ik ben Joyce Verduijn en zit in het derde jaar van de opleiding Ergotherapie. Ik wil jullie graag wat vertellen over ergotherapie aangezien het niet zo bekend is en ik het echt een fantastisch beroep vind! Maar allereerst een stukje over mezelf.

Naast dat ik studeer in Rotterdam woon ik hier sinds een jaar ook op kamers en ben ik lid van een studentenvereniging. Ik vind het heerlijk om er lekker op uit te gaan en leuke dingen te doen met vrienden en familie. Ook ben ik regelmatig buiten om te hardlopen, kanoën of een rondje te wandelen. Zoals ik in de intro al schreef werk ik in de weekenden en vakanties op een woning met mensen met een ernstig verstandelijke beperking.

Voor mijn studie loop ik nu stage in een revalidatiecentrum voor ouderen. Het belangrijkste doel daar is dat mensen op een veilige en zelfstandige manier thuis kunnen wonen. De reden van opname is heel verschillend, soms komen mensen na een operatie voor een nieuwe heup of zijn ze na een beroerte lichamelijk en mentaal niet in staat om direct naar huis te gaan. Maar alle revalidanten hebben hetzelfde doel, weer te kunnen doen wat ze willen doen.

Ik vind het heel interessant om te leren over verschillende diagnoses en beperkingen en dit vervolgens in te zetten in de praktijk. Met die kennis kan ik de client helpen met het oppakken van dagelijkse activiteiten. Tijdens de opleiding leer je ook veel over jezelf. Ik vind dit een mooi aspect van de opleiding dat daar ruimte voor is en dit wordt gestimuleerd! Ook zijn er veel extra activiteiten waar jee aan deel kunt nemen, zoals workshops van de studievereniging of, zoals te zien op de foto, reizen naar het buitenland (hier Sri Lanka).

Lijkt het jou leuk om net zoals ik een ergotherapeut te worden en zo anderen te kunnen helpen? Heb je nog vragen over de opleiding en het beroep? Ik hoop er graag antwoord op te geven!

Stel je vraag via Instagram

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen