Menu English

ParkNext - van A naar P

LeasePlan

Vaak wordt er lang naar parkeerplekken gezocht rondom een bestemming in de stad wat een hoop tijd, geld en luchtvervuiling kost. Deze app lost dit op doordat je parkeerplekken van andere mensen die zelf weg zijn kunt reserveren voordat je vertrekt naar je bestemming.

Vraagstelling

Welke mobiliteitsvraagstukken kunnen op slimme manieren aangepakt worden met nieuwe technologie zodat het bedrijf LeasePlan het kan gaan meenemen in hun toekomstige dienstverlening.

Aanpak

Voor de app is een reserveringssysteem gebouwd. Dit systeem rust op een zelfgebouwde API gemaakt met express en mongoDB. De front-end is gemaakt in React Native zodat er voor zowel IOS als Android een native app ontwikkeld kon worden. De taken hebben waren door dit team zo verdeeld dat iedereen iets nieuws kon leren, ook met uitzicht op de stageperiode waar met sommige van deze technieken zou worden gewerkt.

Resultaat

Het resultaat was een complete app die automobilisten helpt een parkeerplek te vinden voordat ze vertrekken. Mensen die in de stad wonen kunnen hun eigen parkeerplek te huur aanbieden voor bepaalde tijden (bijvoorbeeld als je zelf werkt) waardoor er vraag en aanbod ontstaat. Dit project is uitgewerkt voor het bedrijf LeasePlan die graag innovatieve logistieke nieuwe diensten wilt ontwikkelen en daarom aan teams van studenten CMGT had gevraagd toekomstige ontwikkelingen te onderzoeken en uit te werken tot digitale producten.

Opleiding(en)

  • Creative Media and Game Technologies

Type

Project

 

Aan dit project werkten mee

ParkNext, Rachelle, Hugo, Joey, Jasper

Begeleider(s)

Nathalie, Jurgen en Roel

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen