Menu
  English

  FedEx METRO

  FedEx

  De hoeveelheid auto’s in steden zorgen voor problemen. Ze veroorzaken files en vormen een grote bron van luchtvervuiling. Veel grote steden streven om deze redenen naar een autovrije binnenstad. Welke vervoersmiddelen blijven er nog over voor pakketbezorging?

  Vraagstelling

  Ontwikkel nieuwe producten of diensten voor FedEx die zij in de toekomst kunnen gaan toevoegen aan hun dienstverlening of assortiment. Gebruik daarvoor minstens als nieuwe technologie Artificial Intelligence (machine learning).

  Aanpak

  In een periode van 5 maanden is een concept eerst uitgedacht, voorgelegd aan de opdrachtgever, gefinetuned en uiteindelijk ontwikkeld zodat er getest kon gaan worden wat het effect is van deze richting.
  Het concept bestond uit inzet van de metro en fietskoeriers als transportmiddelen voor pakketten. Het is de bedoeling dat er pakketten vanuit een main hub via de metro naar de metrostations worden gebracht. Vanuit de metrostations brengen fietskoeriers de pakketten naar de klant.

  Resultaat

  Er is een dashboard ontwikkeld voor medewerkers die werken op een pakkethub. Op het dashboard kunnen zij alle pakketten die bezorgd moeten worden zien, en kan de optimale route berekent worden voor de fietskoeriers. Om deze route te berekenen wordt gebruik gemaakt van de Grasshopper API.

  Opleiding(en)

  • Creative Media and Game Technologies

  Type

  Project

   

  Aan dit project werkten mee

  Milan, Geoffrey, Denzel, Jersson en Orlando

  Begeleider(s)

  Nathalie en Ruben