Menu Zoeken English

Superhelden Motion Game voor het Stripmuseum

Museum Strips

Voor het gloednieuwe stripmuseum in Rotterdam is een videogame ontwikkeld waarbij de grenzen tussen de digitale en de 'echte' wereld verdwijnen!

Vraagstelling

In Rotterdam opende het nieuwe Stripmuseum. In de toekomst zal het museum een speciale kinderafdeling inrichten, genaamd het Heldenlab. Heldenlab gaat over superhelden uit Amerikaanse comics. Aan studenten CMD en CMGT de volgende vraag: Wat mag er niet ontbreken in het Heldenlab? Welke smart devices/objects, interactieve spelletjes, apps e.d. zijn er nodig om de superheld in je te ontdekken? Hoe ziet het Heldenlab er uit? Bedenk en maak prototypes.

Aanpak

Een brainstorm was de start van het project. Welke superhelden zijn er allemaal? Wat zijn hun motieven of krachten? Waar zijn zij gespecialiseerd in en wat kenmerkt hen? Vervolgens is er gekeken hoe deze specifieke kenmerken omgezet kunnen worden naar een game. Zodoende ontstond het idee om een motion game te maken waarbij kinderen zich kunnen inleven als Iron Man of Captain America. Door handbewegingen te maken kunnen zij schieten of verbergen achter een schild. Verschillende facetten kwamen aan bod, o.a: character design, sound design, testen bij kinderen op de basisschool, UI design.

Resultaat

Uiteindelijk is er een goed werkende eerste versie van de game opgeleverd als eindproduct. Dit werkende prototype werd gepresenteerd aan het bestuur van het Stripmuseum. De reactie was positief; ze waren erg onder indruk en vonden de game geweldig. Dit was precies wat nog in het museum ontbrak. Ook mochten kinderen van de basisschool de game spelen. En ook de kids vonden het helemaal geweldig! Alhoewel het Museum nog niet af was, gaf het Stripmuseum aan dat ze onze game zeker willen gebruiken!

Opleiding(en)

  • Communication and Multimedia Design
  • Creative Media and Game Technologies

Type

Project

Aan dit project werkten mee

L. Haasnoot

 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen