Menu English

Kids For KiKa

KiKa

Voor KiKa hebben we een oplossing bedacht waarmee we basisschool leerlingen kunnen motiveren om acties op te zetten.

Vraagstelling

Hoe kunnen we primair en voorgezet onderwijs leerlingen nog meer motiveren om een actie voor KiKa op te zetten? En hoe kunnen we de kinderen ondersteunen om zelf een actie op te zetten?

Aanpak

Allereerst hebben we doormiddel van probes onderzoek gedaan bij basisschool leerlingen om te kijken waar de kinderen zich graag mee bezig houden. Uit deze probes kwam naar voren dat de kinderen graag steun willen. Dit werd dan ook het sleutelwoord tijdens ons project en leidde na een aantal brainstormsessies tot ons concept; Kids for KiKa. Toen het concept helemaal vast stond, hebben we gekeken naar de details rondom het concept. We hebben de hele dag ingevuld, de website ontworpen en gerealiseerd en de voorlichting aangepakt. Zo hebben we het hele pakketje voor Kids for KiKa compleet gemaakt.

Resultaat

Kids for KiKa is een landelijke actie-dag voor basisschoolkinderen waarop ze acties kunnen opzetten om geld op te halen voor KiKa. Familie en vrienden zijn uitgenodigd om gezellig langs te komen wanneer de kinderen actie voeren. Omdat de kinderen helemaal zelf hun acties mogen organiseren, zal de actie-dag bestaan uit verschillende gedeeltes, zoals een sportgedeelte en een marktgedeelte, om de actie van de kinderen volledig tot hun recht te laten komen. Ieder kind zal een held zijn op Kids for KiKa!

Opleiding(en)

  • Communication and Multimedia Design

Type

Project

Aan dit project werkten mee

R. Herrewijn

Downloads

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen