Menu English

“Door mijn studie heb ik mijn droombaan ontdekt!”

Aswin van de opleiding Communication and Multimedia Design

Aan een nieuwe opleiding beginnen is altijd spannend, er komt veel op je af: wennen aan het onderwijs, nieuwe studiegenoten leren kennen en les krijgen in een groot gebouw. Op een bepaald moment weet je: ik kan dit en ik voel me hier thuis. Je gaat dan zelfs nadenken over de volgende stap: jouw toekomst na je studie. Aswin van de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) zit in het derde jaar en vertelt hoe hij het studiekeuzeproces en de eerste periode van de studie heeft ervaren.

Zoeken totdat ik voelde dat het goed zat

Aswin: “Mijn droom is om later UX-researcher en uiteindelijk UX-lead te worden. Dat dit mijn droombaan zou worden, wist ik niet tot ik de studie Communication and Multimedia Design ontdekte. De opleiding was mij nog niet bekend. Hierdoor ging mijn studiekeuzeproces wat moeizamer.

Ik heb hiervoor twee andere opleidingen gedaan. Eerst deed ik de opleiding Oriëntaalse Talen & Communicatie. De communicatiekant van deze opleiding vond ik erg leuk, maar ik merkte dat een technische opleiding toch meer bij mij zou passen. Daarna ben ik eigenlijk een iets té technische opleiding gaan doen: Technische Informatica. Ik merkte dat deze opleiding net iets te hoog gegrepen was voor mij. Toen ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die precies tussen communicatie en techniek in zat. En kwam ik uit op Communication and Multimedia Design! De informatie op internet en de open dagen hebben mij hierbij erg geholpen.

Een CMD'er maakt het leven makkelijker

Een mooi voorbeeldproject binnen de opleiding is 'School Quest'. De opdracht in dit project is om het leven van een docent en leerling makkelijker te maken. Met ons groepje hebben we de app ‘gamified’ ontworpen. Dit is een app waarin leerlingen hun huiswerk en toetsen kunnen bijhouden en inleveren. De leraar kan het direct nakijken en feedback geven. Wat ik zo leuk vond aan dit project is dat we veel over docenten, de motivatie van de leerling en gamification mochten nadenken.

Misschien toch doceren op het hbo

Naast mijn studie heb ik een tijdje een bijbaan gehad voor Hogeschool Rotterdam. Ik was parttime werkzaam als student-assistent vormgever. Hierdoor kreeg ik een beter beeld van wat het echte werkveld van een vormgever inhoudt. Momenteel loop ik stage bij Game Tailors, waar ik me bezighoud met het maken van het visuele verhaal voor een spel dat zij binnenkort gaan uitbrengen.

Ik houd ervan om met mijn doelgroep in contact te zijn en om dingen te ontwerpen naar hun behoeftes. Dit heeft mij ook aan het denken gezet. Wil ik later misschien toch docent worden op het hbo? Of wil ik misschien bij een gamebedrijf gaan werken? Met deze opleiding kan ik zoveel kanten op. Ben jij creatief, een beetje technisch en communicatief ingesteld? Dan kun je met deze opleiding eigenlijk niet de plank mis slaan! Of je nu van veel research, visuele opmaak of programmeren houdt, bij de opleiding Communication and Multimedia Design leer je het allemaal.”

Meer weten over deze opleiding?

Ga naar de opleidingspagina

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen