Menu Zoeken English

Open dag Communication and Multimedia Design

Voltijd Bachelor

Is Communication and Multimedia Design de opleiding die bij je past of twijfel je daar nog aan? Op deze pagina zie je verschillende mogelijkheden om kennis te maken met ons.

Bij Hogeschool Rotterdam kun je eerst online kennismaken met deze opleiding door mee te doen met een online voorlichting, opleidingsvideo's te bekijken of vragen te stellen aan studentambassadeurs. Wil je nog meer weten? Kom dan naar de open dag op locatie om sfeer te proeven en proeflessen te volgen. (Er is geen voorlichting op locatie.)

Waar leiden we je voor op?

Een online presentatie Communication and Multimedia Design

In deze video neemt docent Nikki Huisman je mee in het verhaal van de Communication & Multimedia Design opleiding. Waar leiden wij jou als student voor op? Met welke kennis en vaardigheden ga je aan de slag? Hoe ziet de opbouw van de studie eruit? En hoe onderscheidt onze opleiding en onze manier van werken (in studio's!) zich van andere CMD opleidingen?

Let op: de uiterste aanmelddatum is 1 mei 2022.

 Bij CMD richten wij ons op creatieve, innovatieve en technische oplossingen. Daarom ben je ook vaker te vinden in de studio dan in de schoolbanken. We werken aan opdrachten voor in de toekomst, maar ook aan projecten die nu om een oplossing vragen. Ook tijdens de Coronacrisis. Zo heeft Ron Bormans, voorzitter van het College van bestuur, onze studenten een opdracht gegeven met betrekking tot online onderwijs. Heel leuk dat wij hieraan kunnen bijdragen. Wil je meer weten? Kijk dan het filmpje.

Op bezoek bij de opleiding

Vlogster Kelly van der Sande bij CMD

Rotterdamse vlogster Kelly van der Sande bezoekt CMD Rotterdam. Hoe ziet de opleiding eruit? En waar zijn de studenten zoal mee bezig? Als CMD-er kun je vele kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld werken als digital designer, interaction designer of user experience designer. Je ziet het allemaal in deze vlog! Meer weten? Stel je vragen gerust aan onze studenten via instagram.

 

En meer

Maak kennis met het vak Design Challenge

Tijdens de Design Challenge werkten de eerstejaars studenten van team ‘Cuarto’ een concept uit voor een applicatie om ouderen meer te laten bewegen met behulp van matches met andere ouderen die ook graag meer willen bewegen, maar ook om sociaal contact zoeken. De studenten hebben hun prototype keer op keer getest bij de doelgroep, vanwege het corona virus best een uitdaging! Na elke ‘iteratie’ (een klein ontwerpprocesje binnen het ontwerpproces) hebben ze hun prototype weer aangepast of een nieuwe gemaakt en zijn ze opnieuw gaan testen.

Team Limon werkte aan een concept voor ouderen die de deur moeilijk uitkomen en afhankelijk zijn van zorg (mantelzorg en/of professionele verzorgers). Het concept heet "FF Onderuit" en zorgt ervoor dat de oudere zelfstandigheid ervaart, toch nog iets ziet van de wereld, zelfstandig en zonder hulp kan reizen en dit echt ervaart/beleeft. In dit filmpje zie je het proces dat Team Lemon doorliep in het ontwerpproces en daarbij de koppeling met de doelgroep (de ouderen) blijft maken. Hierdoor wordt de kans groter dat de doelgroep ook daadwerkelijk "FF Onderuit" gaat gebruiken."

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen