Menu English

Open dag Communication and Multimedia Design

Voltijd Bachelor

Is Communication and Multimedia Design de opleiding die bij je past of twijfel je nog? Check alle mogelijkheden om kennis te maken met ons!

We bieden je verschillende activiteiten waar je aan kunt deelnemen, zowel online als op locatie. Op deze pagina bekijk je opleidingsvideo’s en -presentaties, het aanbod verschilt per opleiding. Neem contact op met onze studenten, zij vertellen je graag vanuit hun eigen ervaring over de opleiding en het studeren aan de hogeschool. 

Voorlichtingsactiviteiten

Kies je moment en meld je aan

Vraag het onze studenten

Over de keuze voor de opleiding en het studeren bij de hogeschool

Op bezoek bij de opleiding

Vlogster Kelly van der Sande bij CMD

Rotterdamse vlogster Kelly van der Sande bezoekt CMD Rotterdam en krijgt een rondleiding door een student. Hoe ziet de opleiding eruit? En waar zijn de studenten zoal mee bezig? Als CMD-er kun je vele kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld werken als digital designer, interaction designer of user experience designer. Je ziet het allemaal in deze vlog! Meer weten? Stel je vragen gerust via instagram.

Ben je een tikkie creatief, nogal digital minded én werk je graag met mensen? Misschien schuilt er in jou dan wel een digital designer. Bekijk het verhaal over de wereld van CMD. 

Waar leiden we je voor op?

Een online presentatie Communication and Multimedia Design

In deze video neemt docent Nikki Huisman je mee in het verhaal van de Communication & Multimedia Design opleiding. Waar leiden wij jou als student voor op? Met welke kennis en vaardigheden ga je aan de slag? Hoe ziet de opbouw van de studie eruit? En hoe onderscheidt onze opleiding en onze manier van werken (in studio's!) zich van andere CMD opleidingen?

Let op: de uiterste aanmelddatum is 1 mei 2023.

 Bij CMD richten wij ons op creatieve, innovatieve en technische oplossingen. Daarom ben je ook vaker te vinden in de studio dan in de schoolbanken. We werken aan opdrachten voor in de toekomst, maar ook aan projecten die nu om een oplossing vragen. Ook tijdens de Coronacrisis. Zo heeft Ron Bormans, voorzitter van het College van bestuur, onze studenten een opdracht gegeven met betrekking tot online onderwijs. Heel leuk dat wij hieraan kunnen bijdragen. Wil je meer weten? Kijk dan het filmpje.

En meer

Maak kennis met het vak Design Challenge

Tijdens de Design Challenge werkten de eerstejaars studenten van team ‘Cuarto’ een concept uit voor een applicatie om ouderen meer te laten bewegen met behulp van matches met andere ouderen die ook graag meer willen bewegen, maar ook om sociaal contact zoeken. De studenten hebben hun prototype keer op keer getest bij de doelgroep, vanwege het corona virus best een uitdaging! Na elke ‘iteratie’ (een klein ontwerpprocesje binnen het ontwerpproces) hebben ze hun prototype weer aangepast of een nieuwe gemaakt en zijn ze opnieuw gaan testen.

Team Limon werkte aan een concept voor ouderen die de deur moeilijk uitkomen en afhankelijk zijn van zorg (mantelzorg en/of professionele verzorgers). Het concept heet "FF Onderuit" en zorgt ervoor dat de oudere zelfstandigheid ervaart, toch nog iets ziet van de wereld, zelfstandig en zonder hulp kan reizen en dit echt ervaart/beleeft. In dit filmpje zie je het proces dat Team Lemon doorliep in het ontwerpproces en daarbij de koppeling met de doelgroep (de ouderen) blijft maken. Hierdoor wordt de kans groter dat de doelgroep ook daadwerkelijk "FF Onderuit" gaat gebruiken."

Rondleiding op locatie Wijnhaven

Ontdek waar je straks gaat studeren

In deze vlog laat onze student Gary zijn favoriete plekken zien op locatie Wijnhaven. Nieuwsgierig? bekijk de vlog!

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen