Menu
  English

  Biochemie – Enzymgestuurde elektrochemische sensoren

  Minoronderzoek

  Studenten zijn met behulp van literatuur en overleggen met de lector aan de slag gegaan om in ons minoronderzoek een biosensor te maken die glucose kan meten met behulp van glucoseoxidase.

  Vraagstelling

  Hoe kan een werkende biosensor opgezet worden voor het onderzoeken van mogelijkheden om dit uit te breiden naar andere enzymen/toepassingen?

  Aanpak

  Studenten zijn met behulp van literatuur en overleggen met de lector aan de slag gegaan om in ons minoronderzoek een biosensor te maken die glucose kan meten met behulp van glucoseoxidase. Hiervoor zijn verschillende soorten elektroden (bv goud en koolstof) gebruikt waarop een polymeermatrix kon worden opgebracht waarin het enzym zich bevindt. (Cyclische) Voltammetrie-experimenten worden uitgevoerd om de werking van de gemaakte sensoren te onderzoeken.

  Resultaat

  Het maken van de polymeermatrix en het spotten van het mengsel met enzym op de elektroden is geoptimaliseerd. Verschillende elektroden zijn getest en dit heeft de keuze voor de elektrode voor vervolgonderzoek verder bevestigd. De studenten zijn in staat geweest om een werkende biosensor te maken, maar nu ligt de uitdaging bij het testen van de biosensor in oplossingen met glucose en het onderzoeken van de houdbaarheid van de biosensor.

  Opleiding(en)

  • Chemie

  Type

  Project

  Aan dit project werkten mee

  Caroline van Alphen
  Ilse Hordijk

  Begeleiders

  D.P.H.M. Heuts