Menu English

Biochemie – Enzymgestuurde elektrochemische sensoren

Minoronderzoek

Studenten zijn met behulp van literatuur en overleggen met de lector aan de slag gegaan om in ons minoronderzoek een biosensor te maken die glucose kan meten met behulp van glucoseoxidase.

Vraagstelling

Hoe kan een werkende biosensor opgezet worden voor het onderzoeken van mogelijkheden om dit uit te breiden naar andere enzymen/toepassingen?

Aanpak

Studenten zijn met behulp van literatuur en overleggen met de lector aan de slag gegaan om in ons minoronderzoek een biosensor te maken die glucose kan meten met behulp van glucoseoxidase. Hiervoor zijn verschillende soorten elektroden (bv goud en koolstof) gebruikt waarop een polymeermatrix kon worden opgebracht waarin het enzym zich bevindt. (Cyclische) Voltammetrie-experimenten worden uitgevoerd om de werking van de gemaakte sensoren te onderzoeken.

Resultaat

Het maken van de polymeermatrix en het spotten van het mengsel met enzym op de elektroden is geoptimaliseerd. Verschillende elektroden zijn getest en dit heeft de keuze voor de elektrode voor vervolgonderzoek verder bevestigd. De studenten zijn in staat geweest om een werkende biosensor te maken, maar nu ligt de uitdaging bij het testen van de biosensor in oplossingen met glucose en het onderzoeken van de houdbaarheid van de biosensor.

Opleiding(en)

  • Chemie

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Caroline van Alphen
Ilse Hordijk

Begeleiders

D.P.H.M. Heuts

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen