Menu English

Joris Berding

Docent Chemie

Ik geef les in organische chemie en molecuulspectroscopie. Organische chemie is het maken en onderzoeken van moleculen met koolstof. Bij molecuulspectroscopie doen we metingen aan moleculen om te achterhalen wat de structuur ervan is. Beide doen we in theorie én in de praktijk. Daarnaast ben ik studieloopbaancoach en begeleid ik studenten bij stage en afstuderen.

“Samen met studenten chemische puzzels oplossen: dat vind ik leuk”

Na een universitaire studie Scheikunde heb ik een promotieonderzoek gedaan in coördinatiechemie en homogene katalyse. Hierbij begeleidde ik studenten bij practica en stages, en dat beviel zo goed dat ik een baan zocht en vond in het onderwijs.

“Het is fantastisch om met studenten chemische problemen op te lossen door samen in het laboratorium aan de slag te gaan en samen de theorie te doorgronden. Het is net een puzzel. Samen met studenten gaan we deze puzzels ontrafelen en oplossen.”

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen