Menu Zoeken English

Ruimte groenten

Groen Agro Control

Proof of principle om water te zuiveren door middel van planten voor de afdeling R&D bij Groen Agro Control.

Vraagstelling

Is het mogelijk om planten te gebruiken voor het zuiveren van water in de ruimte? Momenteel wordt op het International Space Station water gezuiverd door middel van filters. Om te testen of het mogelijk is water te zuiveren, lagen er twee grote uitdagingen: 1) Hoe krijgen we het water wat door de planten gerespireerd wordt terug en 2) hoe maken we een luchtdichte ruimte.

Aanpak

Het probleem van het water terugvangen, was snel opgelost omdat hier al bepaalde systemen voor bestaan. Deze worden gebruikt door het leger, maar ook gewoon bij mensen thuis. Om een luchtdichte ruimte te verkrijgen, hebben we gebruik kunnen maken van de kennis over het verbouwen van marihuana. Er zijn verschillende tenten verkrijgbaar die geoptimaliseerd zijn om zo min mogelijk warmte en geur naar buiten te laten. Deze tenten zijn luchtdicht en daarom geschikt om te gebruiken voor het project.

Resultaat

Aan het eind van het project is bewezen dat er per tomatenplant 1 liter gedestilleerd water per dag verkregen kan worden. Dit is alleen nog niet langdurig drinkbaar, omdat er geen mineralen in zitten. De opdrachtgever heeft met onze resultaten contact kunnen leggen met andere bedrijven en organisaties, zoals The European Space Agency(ESA). Daarnaast is geleerd hoe een project vanaf het begin opgezet wordt en hoe contacten met verschillende bedrijven gelegd kunnen worden.

Duurzaam

  Dit project is duurzaam.

Opleiding(en)

  • Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

F. Ait-El-Mehdi

Begeleider(s)

Jasper Swierstra

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen