Menu English

BML - Symposium Innovatieve Laboratoriumtechnieken

Hogeschool Rotterdam

Het bijhouden van innovatieve laboratoriumtechnieken is voor analisten van groot belang. Om deze redenen is er een symposium georganiseerd.

Vraagstelling

De opleiding (BML) ziet het als haar taak om analisten af te leveren met voldoende vakkennis, instelling en capaciteiten die nodig zijn in op het werkveld innovatief te handelen. Tijdens de studie leren de studenten veel over verschillende laboratoriumtechnieken, helaas is de opleiding niet in staat om alles te behandelen. Het bijhouden van innovatieve laboratoriumtechnieken is voor analisten van groot belang. Ondernemingen en instellingen gebruiken innovatie als een belangrijk strategisch middel om de concurrentie onderling te overleven.

Aanpak

Analisten spelen een belangrijke rol in het bedenken en het ontwikkelen van innovatieve laboratoriumtechnieken. Om deze redenen heb ik het initiatief genomen in het organiseren van een symposium in het kader van de opleiding. De gastsprekers van dit symposium zijn afkomstig uit verschillende bedrijven en instellingen. Zij hebben verschillende bedrijfsaspecten, de rol van HBO-analisten in het bedrijf en innovatieve laboratoriumtechnieken besproken.

Resultaat

Met ‘Innovatieve Laboratoriumtechnieken’ als thema is het de bedoeling om de studenten, van Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, tijdens het symposium kennis te laten maken met deze technieken. In het leertraject van een onderzoeker worden symposia als een meerwaarde gezien. Zij zullen als toekomstige analisten vaker deelnemen aan symposia, dat een deel maakt van het beroep.

Opleiding(en)

  • Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Esra Bekdas

Downloads