Menu Zoeken English

Selectie en aanmelden

Hoe meld je je aan?

Voor deze opleiding geldt -naast de wettelijke toelatingsvoorwaarden- een selectieprocedure. Via de toelatingsprocedure onderzoekt de Willem de Kooning Academie of je geschikt bent voor het kunstonderwijs, en voor een professionele carrière daarna.

Aanmelden voor selectie en opleiding

Aanmelden voor de selectieprocedure en de opleiding doe je als volgt:

  • Meld je vóór 1 mei 2022 aan voor de selectieprocedure via de website van de Willem de Kooning Academie. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober. Doe het tijdig, want late aanmelders lopen het risico dat er geen lesplaatsen meer beschikbaar zijn.
  • Meld je daarnaast ook vóór 1 mei 2022 aan voor de opleiding zelf via Studielink. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober. Voor je aanmelding in Studielink heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan tijdig aan via www.DigiD.nl.

Via de toelatingsprocedure onderzoekt de Willem de Kooning Academie of je geschikt bent voor het kunstonderwijs, en voor een professionele carrière daarna. Voor de studie heb je een aantal specifieke eigenschappen nodig: gevoel voor beeldende uitdrukkingsvormen en middelen; tekenvaardigheid; conceptueel vermogen; mogelijkheid deze kwaliteiten verder te ontwikkelen; een open en onderzoekende houding; kwaliteiten met betrekking tot het gekozen vakgebied; kunnen denken in processen die leiden naar beeldende uitkomsten. Dergelijke aspecten zijn de inzet van het toelatingsonderzoek dat op de academie plaatsvindt.

Het toelatingsonderzoek is tevens een assessment. Deze onderzoeken vinden plaats van december tot eind juni (Let op! Late aanmelders lopen het risico dat de studierichting van hun keuze al vol zit). Je werkt een dag op de academie aan een tweetal opdrachten. Aan de hand van je portfolio, waarin zo'n 15 werkstukken en de twee uitgewerkte opdrachten zitten, kun je blijk geven van je aanleg voor een opleiding aan de academie. Ook wordt er gekeken of je een beginnend inzicht hebt van de studierichting die je op het oog hebt. Tekenvaardigheid is, ook in het digitale tijdperk, voor alle studies aan de academie essentieel. Daarom dient je eigen werk - naast foto's, dia's en eventuele 3D werkstukken - in ieder geval ook een aantal tekeningen en/of schetsen te bevatten. Daarnaast kun je natuurlijk ook digitale werkstukken laten zien. Om technische problemen te voorkomen, is het belangrijk dat je je eigen apparatuur meeneemt. Gedurende de toelatingsdag vindt ook het gesprek plaats. Tijdens dit gesprek is het van belang dat je je actief en overtuigend mondeling presenteert en je werk helder toelicht. Het is dus zaak je goed voor te bereiden door je eigen werk kritisch te selecteren, te bedenken wat je daarbij wilt uitleggen, en wat je verder nog kwijt wilt of wilt vragen.

Kijk voor meer informatie over de selectie- en aanmeldprocedure op de website van de Willem de Kooning Academie.

Na je aanmelding

Nadat je je hebt aangemeld:

    • krijg je een uitnodiging van de Willem de Kooning Academie voor de selectieprocedure.
      • ontvang je de uitnodiging om je Hogeschoolaccount te activeren. Hiermee kun je inloggen op alle systemen van de hogeschool. Start bij Mijn HR (via mijn.hr.nl of download de app voor iOS of Android), daarin zie je onder Mijn aanmelding precies aan welke voorwaarden je (nog) moet voldoen om ingeschreven te worden voor je opleiding. Met je Hogeschoolaccount kun je ook inloggen op HINT, het intranet. Informatie over bijvoorbeeld de introductiedagen, je rooster en je boekenlijst staat vlak voor de start van de studie op HINT. Je hebt tevens toegang tot je persoonlijke e-mail van Hogeschool Rotterdam.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen