Menu English

Interview met Larissa

Derdejaarsstudent Logistics Management

Ik ben Larissa, 21 jaar en ik ben derdejaarsstudent Logistics Management. Toen ik mij begon te oriënteren op een vervolgstudie, dacht ik eerst aan een studie richting finance. Maar ik was er niet helemaal zeker van. Toen ik de opleiding Logistics Management tegenkwam op de website van de Hogeschool Rotterdam, was ik direct geïnteresseerd. Na het bezoeken van de open dag en een dag proefstuderen, besloot ik dat dit de juiste opleiding voor mij was. De interessante combinatie van economie en logistiek, de open en vrije sfeer, en de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling deden het voor mij.

Brede opleiding vol mogelijkheden 

Wat ik het leukste vind aan de opleiding is het brede aspect ervan. Er wordt aandacht besteed aan diverse onderwerpen, zoals marketing en inkoop, maar je hebt ook Duits, rechten en wiskundige vakken. Dit maakt de opleiding veelzijdig en interessant. Daarnaast waardeer ik de mogelijkheden voor persoonlijke groei, zoals mijn rol als peercoach, waarbij ik eerstejaarsstudenten ondersteun. Momenteel ben ik peercoachcoördinator en begeleid ik andere peercoachstudenten. Ook geniet ik van de dynamiek binnen de opleiding door de regelmatige gastsprekers en bedrijfsbezoeken, waardoor we een beter beeld krijgen van de praktijk. 

Uitdaging 

Een uitdaging voor mij zijn de samenwerkingsopdrachten. Het plannen ervan kan lastig zijn vanwege verschillende agenda's, maar ik heb geleerd om duidelijke afspraken te maken en taken te verdelen om zo op tijd een goed eindproduct op te leveren. Verder ervaar ik gelukkig geen andere uitdagingen. 

Contact met docenten en medestudenten 

Het contact met docenten is prettig, zowel tijdens als buiten de lessen. Ze zijn altijd bereid om vragen te beantwoorden en feedback te geven. Binnen het gebouw hangt er een fijne sfeer, kennen de meeste mensen elkaar en wordt er regelmatig een praatje gemaakt. Het contact met medestudenten is ook erg goed. Doordat we allemaal dezelfde studie volgen, hebben we veel gemeenschappelijke interesses en kunnen we gemakkelijk met elkaar praten. Ik heb ook veel contact met studenten uit andere studiejaren, die ik heb ontmoet tijdens borrels en excursies. 

Hoogtepunt 

Het hoogtepunt van mijn opleiding tot nu toe was de skireis naar Oostenrijk. Het was een gezellige week waarin ik nieuwe mensen heb leren kennen en verschillende skigebieden heb kunnen verkennen. En uiteraard ook de après-ski! Deze reis was een waardevolle toevoeging aan de opleiding. 

Toekomstplannen 

Na de zomervakantie ga ik naar het laatste studiejaar en begin ik aan de minor Inkoop. Het lijkt mij erg leuk om mij hier na de opleiding verder in te gaan verdiepen. Ik hoop op een traineeship bij een interessant bedrijf. Waar dat precies gaat zijn weet ik nog niet. Logistiek is overal, dus wie weet waar ik terecht ga komen! 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen