Menu English

‘Oriënteren, gesprekken voeren en open dagen bezoeken heeft ervoor gezorgd dat ik een goede studiekeuze heb gemaakt.’

Louisa van de opleiding Communicatie

Een opleiding kiezen is een zoektocht. Je stelt jezelf vragen: Hoe zie je jezelf in de toekomst? Wat past bij jou? Je zoekt en vindt een leuke opleiding en je gaat ervoor: je wordt student! Maar wanneer komt dat moment dat je keuze bevestigd wordt en je weet: ik zit op de juiste plek? Louisa koos voor de opleiding Communicatie en voelde die bevestiging toen ze haar propedeuse haalde.

Ik dacht in eerste instantie dat ik de juiste studie had gevonden. Dit bleek in de praktijk tegen te vallen. Ik ben toen gestopt, gaan werken en in dat tussenjaar op zoek gegaan naar iets anders dat wel bij me past. Door me goed te oriënteren, het gesprek aan te gaan en open dagen te bezoeken heb ik uiteindelijk gekozen voor een opleiding in de Communicatie. Mijn keuze is gevallen op de tweejarige Associate Degree opleiding Crossmediale Communicatie, die ik in de zomer van 2020 heb afgerond.

Awisselend en interessant

Na deze opleiding ben ik direct doorgestroomd in het derde jaar van de bacheloropleiding Communicatie. Het leukste aan communicatie vind ik dat het een vak is, dat in elke branche - van overheid tot commercieel - nodig is. Daarnaast is de manier van communiceren in elke branche verschillend. Dat maakt het afwisselend en interessant.

Veel ervaring

Stage lopen vind ik één van de leukste onderdelen van mijn studie. Je krijgt namelijk de mogelijkheid om alle theorie, die je hebt geleerd toe te passen in de praktijk. Op dit moment loop ik stage bij een internationaal architectenbureau. Ook tijdens mijn Associate Degree opleiding heb ik twee keer stage gelopen, hierdoor heb ik veel praktijkervaring opgedaan. Later zou ik communicatie, marketing en sales graag met elkaar combineren. Het lijkt me heel gaaf om te werken voor een internationale organisatie en een tijdje in het buitenland te wonen en werken.

Meer ervaringen

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen