Menu English

Healing Environment

Helende omgeving voor patiënt en zorgprofessional
Publicatiedatum: 01 september 2015

In opdracht van Dräger en ErasmusMC hebben studenten praktijkonderzoek uitgevoerd op het thema Healing Environment. Doel is een ‘helende omgeving’ te creëren voor patiënt én zorgprofessional.

Toon:

Rond dit thema zijn de volgende drie onderwerpen in de minor Zorgtechnologie onderzocht voor de intensive care afdelingen van het Sophia Kinderziekenhuis.

1. Prikkels 

Onderzoek naar (hinderlijk) geluid en onderzoek naar de ideale verlichting in de IC. Studenten hebben licht en geluid sensoren geplaatst in de kinder IC van Erasmus MC Sophia. Er zijn metingen gedaan naar hoeveelheid licht en geluid gedurende dag en nacht op de verschillende kinder IC afdelingen.

2. Omgeving/inrichting

Voorstellen voor een inrichting van de nieuwe eenpersoons Neonatale IC’s in het kader van healing environment.

3. Hygiëne

Bestrijding van onnodige besmettingen via bedieningspanelen. Onderzocht zijn de effecten van bacteriedodende folies of spray. Om de antibacteriële werking van de bovengenoemde producten te testen, zijn in een laboratorium zijn bacteriekweken gemaakt van deze producten.

Het onderzoek is uitgevoerd door negen studenten van de minor Zorgtechnologie, vanuit verschillende studierichtingen.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen