Menu English

Ready Steady Go

Methodiek om jongeren te ondersteunen richting zelfstandigheid
Publicatiedatum: 01 mei 2017

Het Ready Steady Go (RSG)-programma is een generiek transitieprogramma dat ingezet kan worden op iedere willekeurige polikliniek. Het programma heeft als doel bij te dragen aan het versterken van het zelfvertrouwen en de kracht van jongeren/ jongvolwassenen in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid (t.a.v. zelfredzaamheid en sociale participatie).

Toon:

Ouders en zorgverleners zijn soms geneigd om de jongere meer te helpen en keuzes voor hen te maken. Binnen het project worden jongeren, ouders en zorgverleners samengebracht om uiteindelijk er voor te zorgen dat jongeren zelfstandig in actie kunnen komen wanneer zij hulp nodig hebben.

Professionals krijgen de gelegenheid om de zelfstandigheidsthema's van het RSG programma te bespreken.

Ervaringen met Ready Steady Go

In een filmpje (Engels) vertellen zorgverleners, jongeren en ouders hun ervaringen met het originele RSG programma. In Nederland zijn er nog geen ervaringen gedocumenteerd ten aanzien van RSG.

Bekijk het filmpje

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen