Menu English

Kennisbundel Zelfmanagementondersteuning

Het vrijbeschikbaar maken van reeds ontwikkelde kennis
Publicatiedatum: 01 september 2018

Een kennisbundel bestaat uit een state-of-the-art overzicht van reeds beschikbare kennis en is aangevuld met beeldmateriaal, praktijkvoorbeelden, opdrachten en casuïstiek.

Toon:

Introductie

Het doel van dit project was de realisatie van een nieuwe Kennisbundel Zelfmanagementondersteuning, die vrij beschikbaar is de websites van Vilans, de Kennispleinen en het lectorenplatform Zelfmanagement.

Een kennisbundel bestaat uit een state-of-the-art overzicht van de kennis, aangevuld met beeldmateriaal, praktijkvoorbeelden, opdrachten en casuïstiek. Met deze nieuwe kennisbundel komt de reeds ontwikkelde kennis over het thema zelfmanagementondersteuning breed en vrij beschikbaar voor alle Nederlandse mbo- en hbo-opleidingen zorg & welzijn.

De kennisbundel is ontwikkeld in co-creatie tussen onderzoekers, lectoren, docenten mbo en hbo, verpleegkundigen uit de praktijk en Vilans.

Met deze Kennisbundel Zelfmanagementondersteuning wordt kennis zoals die is gebundeld in het leerboek ‘Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie’ eenvoudiger toepasbaar gemaakt voor gebruik in de opleidingen zorg en welziijn.

Projectbeschrijving

Het project liep 12 maanden en kende 4 fasen:

  • Fase 1: sept 2018 t/m okt 2018 - Verkenning en vorming ontwikkelgroep; vaststellen inhoud kennisbundel
  • Fase 2: nov 2018 t/m jan 2019 - Realisatie en testen kennisbundel
  • Fase 3: feb 2019 t/m maart 2019 - Oplevering en bredere verspreiding en implementatie.
  • Fase 4: april 2019 t/m aug 2019 - Monitoring en evaluatie

De ontwikkelgroep bestaat uit vertegenwoordigers van Vilans, Albeda College, Hogeschool Rotterdam, Fontys. In de adviesraad zijn vertegenwoordigd: Albeda, Vilans, V&VN Opleiders, van Kleef Instituut.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen