Menu
  English

  Kennisbundel Zelfmanagementondersteuning

  Het vrijbeschikbaar maken van reeds ontwikkelde kennis

  Publicatiedatum: 01 september 2018

  Een kennisbundel bestaat uit een state-of-the-art overzicht van reeds beschikbare kennis en is aangevuld met beeldmateriaal, praktijkvoorbeelden, opdrachten en casuïstiek.

  Toon:

  Introductie

  In dit project is een nieuwe Kennisbundel Zelfmanagement gerealiseerd. Deze is vrij beschikbaar op Zorg voor Beter. Een kennisbundel bestaat uit een state-of-the-art overzicht van de kennis, aangevuld met beeldmateriaal, praktijkvoorbeelden, opdrachten en casuïstiek. Met deze nieuwe kennisbundel komt de reeds ontwikkelde kennis over het thema zelfmanagementondersteuning breed en vrij beschikbaar voor alle Nederlandse mbo- en hbo-opleidingen zorg & welzijn.

  De kennisbundel is ontwikkeld in co-creatie tussen onderzoekers, lectoren, docenten mbo en hbo, verpleegkundigen uit de praktijk en Vilans. De kennisbundel is in 2023 vernieuwd.

  Met deze Kennisbundel Zelfmanagement wordt kennis zoals die is gebundeld in het leerboek ‘Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie’ eenvoudiger toepasbaar gemaakt voor gebruik in de opleidingen zorg en welziijn.

  Projectbeschrijving

  Het project liep 12 maanden en kende 4 fasen:

  • Fase 1: sept 2018 t/m okt 2018 - Verkenning en vorming ontwikkelgroep; vaststellen inhoud kennisbundel
  • Fase 2: nov 2018 t/m jan 2019 - Realisatie en testen kennisbundel
  • Fase 3: feb 2019 t/m maart 2019 - Oplevering en bredere verspreiding en implementatie.
  • Fase 4: april 2019 t/m aug 2019 - Monitoring en evaluatie

  De ontwikkelgroep bestaat uit vertegenwoordigers van Vilans, Albeda College, Hogeschool Rotterdam, Fontys. In de adviesraad zijn vertegenwoordigd: Albeda, Vilans, V&VN Opleiders, van Kleef Instituut.