Menu English

Zelfmanagement bij Orale Antitumortherapie

Het ontwikkelen en implementeren van verpleegkundige interventies
Publicatiedatum: 01 maart 2014

Het heeft veel voordelen als een patiënt medicijnen tegen kanker zelf kan innemen. Maar in hoeverre kunnen verpleegkundigen ondersteuning geven zodat dit veilig gebeurt en hoe kunnen zij de patiënten ondersteunen bij het volgen van het behandelschema?

Toon:

Bij behandelingen met orale antitumortherapie is de belasting voor de patiënt kleiner – deze hoeft niet meer naar het ziekenhuis te komen voor infuus. Maar de behandeling kent ook nieuwe uitdagingen zoals therapietrouw en signaleren van bijwerkingen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het voor patiënten moeilijk is om het behandelvoorschrift te volgen, en dat hiermee ook veiligheidsrisico’s gepaard gaan. In hoeverre kunnen verpleegkundigen ondersteuning geven zodat dit veilig gebeurt en hoe kunnen zij de patiënten ondersteunen bij het volgen van het behandelschema?

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen