Menu English

Resultaten

Resultaten

In het onderzoek zijn 711 derdejaars verpleegkunde studenten van drie opeenvolgende studiejaren gevolgd tot een jaar na hun afstuderen. Dit heeft aanknopingspunten opgeleverd voor preventief onderwijs ter voorkoming van psychische en/of lichamelijke klachten, stoppen met de opleiding of het verlaten van het verpleegkundig beroep:

  • Inzicht in de fysieke en mentale problemen van verpleegkundigen middels kwantitatief en kwalitatief onderzoek.
  • Een good practice voor vroegsignalering met zicht op interventies in het stageonderwijs en het werkveld om uitval te voorkomen.
  • Een predictiemodel voor gericht onderwijs.
  • Valorisatie van hbo-kennis in co-creatie met creatieve studenten, de zorginstellingen en de zorgprofessionals in de regio.
  • Verbinding met de wetenschap door middel van twee promotietrajecten.
  • Kennis voor de opleidingen master Advanced Nursing Practice, hbo-Verpleegkunde, Human Resource Management, en de minor Arbeid en Gezondheid.

Voor de verspreiding van kennis zijn expertmeetings en een slotsymposium georganiseerd. De resultaten van het onderzoek zijn (en worden nog) verwerkt tot wetenschappelijke publicaties, publicaties in vakbladen, (inter)nationale presentaties. Daarnaast zijn zij actief verspreid onder de aangesloten zorginstellingen en opleidingen.

Publicaties en producten

In de media

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen