Menu English

KNGF Congres

Op 2 en 3 november 2012 vond in het MECC het Landelijk congres fysiotherapie plaats. Op de 2 econgresdag heeft Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam op verzoek van KNGF een dagprogramma verzorgd over de ontwikkelde Multidisciplinaire richtlijn aspecifieke Arm, Nek en/of Schouderklachten (aspecifieke KANS).

Het brede dagprogramma bestond uit een presentatie over de totstandkoming en inhoud van de richtlijn door lector Harald Miedema en dr. Anita Feleus, betrokken bij de totstandkoming van de richtlijn.

Daarna volgde een praktisch onderdeel rondom diagnostiek onder leiding van dr. Jacques Geraets, dr. Lennard Voogt, drs. Paula van ’t Spijker en MMT Alex Eurelings. Tijdens deze sessie werden letterlijk de handen uit de mouwen gestoken en gingen de deelnemers zelf aan de slag. Het ondersteunend beeldmateriaal dat hierbij werd gebruikt was voorafgaand gemaakt in samenwerking met studenten. Ook tijdens de dag waren studenten bij dit onderdeel betrokken in de rol van proefpersoon. Deze sessie was een samenwerking tussen de Hogescholen Rotterdam en Zuyd.

Daarna vond een brede multidisciplinaire discussie plaats waarbij de patient centraal stond. Na een korte inleiding door een vertegenwoordiger van de RSI-vereniging, vertelden huisarts dr. Kees Vos, orthopedisch chirurg dr. Marieke Ostendorf, en gedragstherapeut dr. Jeroen de Jong over hun rol in het zorgpad bij deze patientengroep. Namens de fysiothrapie namen dr.Jacques Geraets, dr.Lennard Voogt en Leon Gardien deel aan de discussie. Elk panellid poneerde stellingen die met het publiek levendig werden bediscussieerd.

Als laatste gaven 3 experts: algemeen fysiotherapeut drs. Paula van ‘t Spijker, bedrijfsfysiotherapeut Léon Gardien, en psychosomatisch fysiotherapeut Mariëlle Dekker op een interactieve wijze een kijkje in hun keuken. Zij lieten zien hoe zij de aanbevelingen van de richtlijn verwerken in hun fysiotherapeutisch handelen en begeleiden, ze gaven aan hoe zij komen tot hun behandelbare grootheden en gaven tips aan de aanwezigen.

Hieronder zijn de presentaties beschikbaar.

KANSen genoeg door Mariëlle Dekker

Workshop KANSen genoeg door Anita Feleus en Harald Miedema

Toepassing van de KANS richtlijn door de bedrijfsfysiotherapeut door Léon Gardien

Diagnostiek in perspectief door Jacques Geraets

Het zorgpad uitgerold

Tips en tricks voor ons dagelijks fysiotherapeutisch handelen door Paula van 't Spijker

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen