Menu
  English

  ACT4FATIGUE: Naar een diagnose-overstijgende aanpak voor vermoeidheid onder jongeren met een chronische aandoening

  De mogelijkheden van Big-Data, remote sensoring en kunstmatige intelligentie in de zorg

  Publicatiedatum: 26 januari 2021

  In Nederland leven 1,3 miljoen kinderen met een chronische aandoening. Zij ervaren problemen op meerdere terreinen van het leven. Eén van de meest voorkomende symptomen waar jongeren met uiteenlopende chronische aandoeningen last van hebben, is vermoeidheid. Het komt niet alleen vaak voor, maar kan ook chronisch worden en het is lastig te behandelen. Door de grote diversiteit in chronische aandoeningen, elk met hun eigen ziektekarakteristieken, is de zorg vaak gefragmenteerd wat een effectieve behandeling van vermoeidheidsklachten belemmert. Big-data, remote-sensoring en kunstmatige intelligentie bieden zijn nieuwe mogelijkheden om de zorg daadwerkelijk persoonlijk te maken en op tijd te kunnen leveren. Dit postdoc-onderzoek richt zich op het ontrafelen van de ziekte-overstijgende mechanismen van vermoeidheid vanuit de jongere, het gezin en de omgeving door middel van een longitudinale cohortstudie gedurende 12 maanden waarbij jongeren met verschillende aandoeningen worden gemonitord.

  Toon:

  (Beoogde) resultaten

  (Beoogde) resultaten

  • Lerende diagnose-overstijgende modellen waarbij voor chronische zieke jongeren met (chronische) vermoeidheid vroegtijdige en non-invasieve monitoring mogelijk wordt gemaakt.
  • Lerende diagnose-overstijgende modellen die het mogelijk maken om zorg te personaliseren op basis van 'wie' de jongere is en in welke fysieke en sociale omgeving deze opgroeit.
  • Ontwikkeling van lerende data-ondersteunde klinische beslisondersteuning.
  • Ontwikkeling van een visie over het gebruik van data (remote sensoring, Big-Data en kunstmatige intelligentie) binnen de zorg en het zorgonderwijs.
  • Integreren van technologie binnen het onderwijs van het onderwijs voor de zorgberoepen binnen Hogeschool Rotterdam.

  In de media