Menu Zoeken English

Healthcare Logistics Education and Learning Pathway

Kennisuitwisseling en ontwikkeling van internationaal zorglogistiek onderwijs

Door de vergrijzing en de toename van vacatures in de zorg, is het noodzakelijk om efficiënter en doelmatiger te werken. Dat vraagt om kennis en beheersing van processen in de zorg, informatie- en goederenstromen en kostenoptimalisatie en tegelijkertijd voldoen aan wensen van cliënten/patiënten. Ofwel: zorglogistiek. In dit project hebben internationale kennisuitwisselingen plaatsgevonden om een doorlopende onderwijsleerlijn in zorglogistiek te ontwikkelen. Samenwerkingspartners waren universiteiten en hogescholen in Estland, Finland, België, Spanje en Nederland. Iedere partij heeft een specialisatie ontwikkeld op basis van de gevraagde competenties, een deel van de modules. Zo ontstond direct een netwerk voor zorglogistiek.

Toon:

Beoogde resultaten

Het beoogde resultaat voor dit project was tien studiepunten bacheloronderwijs over zorglogistiek binnen cure en care. Het onderwerp van het onderwijs betreft zowel patiënten als goederenlogistiek binnen en tussen de zorginstellingen.

Het ontwikkelde onderwijs bevat zowel een praktijkgestuurde als kennisgestuurde module. Voor dit onderwijs zijn zowel de docenten- als studentenhandleidingen en de inhoud van het onderwijs ontwikkeld.

Cursus Healthcare Logistics | 26-30 oktober 2020

Wat kun je als (toekomstige) zorgprofessional doen om meer tijd over te houden voor je patiënten? Wil jij inzicht krijgen in het slimmer organiseren van de zorg met oog voor zowel kwaliteit als patiënt? Hogeschool Rotterdam organiseerde in oktober 2020 een onderwijsweek die in het teken stond van deze vragen. De aangeboden cursus 'Healthcare Logistics' voor masterstudenten werd ontwikkeld binnen het HELP-project en richtte zich op het ontwikkelen van zorglogistieke competenties van zorgprofessionals. Deze vijfdaagse cursus behandelde de volgende thema’s: Understanding Healthcare Supply Chain, Theory of Constrains in Healthcare, Healthcare logistics in practice en Lean Six Sigma in Healthcare.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen