Menu
  English

  Dementieonderwijs

  Samen werken aan betere dementiezorg door samen te leren

  Het ontwerpen van digitaal vernieuwend onderwijs op het gebied van zorg, welzijn en wonen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Dit wordt gedaan samen met ouderen, zowel voor bijscholing van professionals en vrijwilligers als voor initiële hbo-opleidingen. Ga naar het tabblad 'Thema's' en kies voor een thema om de eindproducten te downloaden.

  Toon:

  Project

  Introductie

  Beschikbare kennis over dementiezorg in aantrekkelijk en  praktijkgericht onderwijs brengen: dat is het doel van het project  ‘Samen leren, samen werken’. Zo willen we meer beweging, openheid en dialoog tussen studenten en professionals creëren en daarmee de zorg voor mensen met dementie weer dynamisch
  en aantrekkelijk maken. En natuurlijk hbo-studenten inspireren en enthousiasmeren voor werken met mensen met dementie.

  Doelstelling en doelgroep

  Het doel van dit project is om verschillende hulpmiddelen te bieden bij het maken van lessen over dementie voor alle opleidingen op het gebied van gezondheidszorg- en social work.

  De materialen zijn geschikt voor alle HBO-docenten van deze opleidingen en voor opleiders in zorg- en welzijnsinstellingen.

  Werkwijze

  Alle onderwijsproducten zijn te vinden onder het tabblad 'Thema's'. Er zijn verschillende thema’s: ‘Algemeen’, ‘Migranten’, ‘Sociaal netwerk’, ‘Voeding’ en ‘Mogelijkheden voor mensen met dementie’. Elk thema heeft meerdere onderwijsvormen, zoals kennisclips,  workshops, inspiratiesessies en opdrachten. Alle onderdelen kunnen gecombineerd worden. Klik hier voor een overzicht van alle onderdelen.

  Ben je student? Dan kun je de kennisclips gebruiken ter voorbereiding van de les.

  Bent u docent? Dan kunt u gebruik maken van de kennisclips in de les. De presentaties zijn zelf aan te passen. Cussussen kunnen als keuzevak gegeven worden of per onderdeel worden behandeld.