Menu English

Samen Leren, Samen Werken

Samen werken aan betere dementiezorg door samen te leren
Publicatiedatum: 01 september 2016

In dit project is op een vernieuwende manier onderwijs over dementiezorg ontworpen. Het onderwijs wordt aantrekkelijker, makkelijker toegankelijk en praktijkgerichter. Het doel was zorg aan mensen met dementie, mantelzorgers en professionals meer op maat te kunnen leveren.

Toon:

Beoogde resultaten

Door ouderen, docenten en professionals is een onderwijsaanbod op het gebied van dementie ontworpen dat ingepast kan worden in een reguliere cursus, maar ook apart als interprofessioneel onderwijs aangeboden kan worden. Onderdelen ervan zijn webinars, workshops en inspirerende debatten. De onderzoekers en studenten hebben een andere manier ontworpen om praktijkopdrachten te implementeren in het onderwijs, die garandeert dat ouderen, studenten en professionals in wonen, welzijn en zorg samenwerken. De onderzoekers ontwerpen een opdracht voor studenten om zelf een studentenorganisatie op te zetten voor wonen, zorg en welzijn voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ouderen hebben een rol gespeeld bij de behoefteanalyse, het ontwerp en de uitvoering van het onderwijs en ook bij de beoordeling van de praktijkopdrachten.

In de media

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen